• Program


    Szakcsi Lakatos Béla – Bachtól a bluesig

    Szakcsi Lakatos Béla – Bachtól a bluesig

    A Kossuth- és Liszt-díjas Szakcsi Lakatos Béla, akit a Müpa a hazai jazzélet előadói közül elsőként választott Az évad művészévé 2017/18-ra, zongoraművészként, zeneszerzőként, a legkülönbözőbb zenei stílusok értő tolmácsaként és improvizátorként is egyedülálló.





     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. december 10. vasárnap, 19:30

    Gyermekkorában arról álmodott, hogy híres zeneszerző, a klasszikus zene jeles előadója lesz, ám a konzervatóriumi évek alatt elcsábította a jazz. Példaképe, Leonard Bernstein útmutatása alapján azonban pályája során mindig arra törekedett, hogy minden zenei műfajban otthonosan mozogjon, így a komolyzene soha nem szorult teljesen háttérbe. 2002-ben a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral előadta Mozart D-dúr („Koronázási”) zongoraversenyét, a cadenzákban saját jazzimprovizációit játszva, de előszeretettel kalandozott a népzene és a pop világában is.
    Erre az estre is a legkülönbözőbb műfajokon átívelő műsorral készül, de a koncert mindkét részében fontos szerephez jutnak rögtönzései. Először Johann Sebastian Bach c-moll versenymű két zongorára című kompozícióját adja elő fiával, Szakcsi Lakatos Róberttel, aki édesapjához hasonlóan sokoldalú muzsikus, majd Bartók Béla II. vonósnégyesét hallhatjuk a Kelemen Kvartett előadásában, a tételek között Szakcsi improvizációival. A második részben az est főszereplőjének vendége Presser Gábor lesz, akivel közös rögtönzéseket és Presser-dalokat is előadnak. Utóbbiakat Falusi Mariann éneke gazdagítja további színekkel.

    Műsor:

    J. S. Bach: c-moll versenymű két zongorára, BWV 1062
    Bartók: II. vonósnégyes, op. 17, Sz 67, BB 75 - improvizációkkal
        
    Presser Gábor és Szakcsi Lakatos Béla improvizációi

    Közreműködők:

    Szakcsi Lakatos Róbert: zongora
    Presser Gábor: zongora, ének
    Falusi Mariann: ének
    Budapesti Vonósok

    Kelemen Kvartett:
    Kelemen Barnabás: hegedű, brácsa
    Kokas Katalin: hegedű, brácsa
    Homoki Gábor: hegedű
    Fenyő László: cselló

    Ajánlatunk


    „Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

    Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet alakító Molière a színpadon rosszul lesz, és még aznap meghal.

    Ajánló


    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016