• Program


    Aktuális előadások



    SZENT SEBESTYÉN VÉRTANÚSÁGA

    MAURICE DURUFLÉ: Requiem, op. 9 (zenekari verzió)
    Murányi Márta szoprán
    Láng Dorottya mezzoszoprán
    Haja Zsolt bariton
    ***
    CLAUDE DEBUSSY: Le Martyre de saint Sébastien (Szent Sebestyén vértanúsága)
    Pasztircsák Polina szoprán
    Láng Dorottya mezzoszoprán
    Kálnay Zsófia mezzoszoprán
    Busa Gabriella mezzoszoprán
    Für Anikó narrátor

    Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba)
    Nemzeti Filharmonikus Zenekar
    Vezényel: Somos Csaba

    Egy hangverseny, amely kitűnő alkalmat kínál zenei horizontunk szélesítésére: egy estén szólal meg Maurice Duruflé (1902–1986) Requiemje (1947) és Debussy (1862–1918) kísérőzenéje, a Szent Sebestyén vértanúsága (1911), amelyet a zeneszerző Gabriele D’Annunzio ötfelvonásos misztériumjátékához komponált. A két mű frappánsan egészíti ki egymást, hiszen míg Duruflé gregorián dallamvilágból merítő Requiemjének kifejezésmódja visszafogott, a Debussy-mű érzelemvilága felfokozott, nemegyszer eksztatikus. A Nemzeti Filharmonikusok együtteseit és a kiváló szólistákat Somos Csaba vezényli, a Debussy-mű narrátora Für Anikó.

    Adósságtörlesztés a francia zene remekeinek világában. Maurice Duruflé (1902–1986) Requiemje (1947) és Debussy (1862–1918) kísérőzenéje, a Szent Sebestyén vértanúsága (1911) zenei eszköztárában jelentősen eltér egymástól, a két mű mégis egyezik abban, hogy mindkettő a XX. századi francia zenetörténet megkerülhetetlenül fontos alkotása – és mindkettőt kezdettől mellőzi a magyar hangversenygyakorlat. Most itt az alkalom, hogy a Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar hangversenyén, két kiváló szólistaegyüttes – Murányi Márta, Láng Dorottya és Haja Zsolt, Pasztircsák Polina, Láng Dorottya, Kálnay Zsófia és Busa Gabriella –, valamint a Debussy-műben narrátorként fontos szerephez jutó Für Anikó közreműködésével, Somos Csaba vezényletével megismerjük a két kivételes alkotást. A két zeneszerző műve úgy viszonyul egymáshoz, mint egymás ellenpólusai, hiszen míg a gregorián dallamvilágból merítő Requiem kifejezésmódja visszafogott, Debussy kísérőzenéje nem riad vissza az eksztatikus pillanatoktól.

    Ajánló


    Palya Bea a Selymeim sorozatában a számára jelentős, inspiráló női előadókat, énekes-dalszerzőket látja vendégül, mutatja be a hazai közönségnek.

    A Győri Filharmonikus Zenekar sikertörténetébe biztos beleégett egy dátum: 2009, amikor a legendás olasz filmzeneszerző-karmesterrel, az Oscar-díjas Ennio Morricone-val nagysikerű…

    Shemekia Copeland amerikai bluesénekesnő, a New York-i Harlemben született. Hamar elkezdett énekelni, első nyilvános fellépése a Cotton Clubban volt, nagyjából…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016