• Program


    Sziddhárta - Trigatu Táncműhely

    Sziddhárta - Trigatu Táncműhely

    A Trigatu Táncműhely előadása
    Bemutató
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. január 28. vasárnap, 19:00

    A Herman Hesse Sziddhárta című „hindu regéjére” alapozó kortárs táncszínházi előadásban klasszikus indiai tánchagyományok és modern európai kortárstánc stílusok keverednek. Az izgalmas fúzió megszámlálhatatlan rétegből táplálkozik: indiai táncokból - bharata natyam, odissi, kathak, rajasthani, kortársból - limón, jazz, ezen kívül építkezik utcai hip-hop és harcművészeti - kalaripayattu, karate - mozgáselemekből is.

    A lassú, finom, meditatív költői regény mint egy összefogó, magyarázó iránytű, a szöveghez illő mesés és
    festői árnyjátékkal fogja össze a lendületes, progresszív kortárstánc etűdöket, ellenpontozva és egyszerre kiegészítve egymást, így teremtve egységet. A Sziddhárta egy „Buddha történet”: egy ember lelki és
    szellemi fejlődéstörténetét meséli el, végigkísérve útját, ahogy eljut az ősök hagyományainak, isteneikhez
    szóló áldozataitól, a tanításból, a múltból, saját magának letisztult legbelsejéhez, a tökéletes megértés állapotába, a „mostba”, a megvilágosodásba.

    Ezt az utat követik a táncdarabok is, melyek a klasszikusból, a hagyományosból, a régmúlt kultúrájából
    indulva jutnak el végül a teljesen európai modern, mai darabokig, mind tartalmukat, a felhasznált zenéket,
    mind a mozgáselemeket tekintve. A jelmezek is ezt a gondolatmenetet kísérik: az árny fekete-fehér egyszerűségét felváltják a táncosok élénk, színes kosztümjei és gazdag ékszerei, melyek a darab folyamán egyre egyszerűsödnek. A táncos darabokat színes, szélesvásznú „mandala” vetítés kíséri, lassú mozgású, szőnyegszerű fraktálokat jelenítve meg.

    Tánc koreográfia, rendezés: Cserepes Panni
    Árnyjátékot rendezte: Dulics Éva
    Digitális vizuális alkotómunka: Sztojanovics Andrea
    Tánc: Dulics Éva, Komáromi Alexandra, Szabó Tímea, Cserepes Panni
    Árnyjáték: Éliás Anna, Straszinszky Anikó, Czető Réka, Molnár Petra, Szász Anna
    Jelmez: Menotti Andrea
    Fény: Budai Géza

    A Trigatu klasszikus és kortárs indiai tánccsoport és stúdió 2013-ban jött létre Cserepes Panni vezetésével. A táncok alapja egy dél-indiai klasszikus stílus, a tamil bharatanátjam. Ezen kívül még más, különböző̋ mozgás- és táncformát - indiai klasszikus és folk (radzsasztáni, odissi, kathak), hastánc, kalaripayattu, harcművészeti és modern, illetve kortárs tánc elemeket – kombinálva születik meg a „tri gatu” stílus. Fontos a stílus folyamatos formálása, újra gondolása, nyitottság újabb irányzatok felé, hogy azokból merítve más, izgalmas minták és színek születhessenek. A koreográfia megszületésének folyamatában a közös kísérletezésnek és műhelymunkának jelentős szerepe van.

    Ajánlatunk


    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom.

    Ajánló


    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek…

    A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016