• Program


    Szilicétől Borzováig - Barangolás Gömör múltjában és jelenében - Almárium sorozat

    Szilicétől Borzováig - Barangolás Gömör múltjában és jelenében - Almárium sorozat

    Az Almárium sorozat újabb állomásaként, az egykori Gömör vármegye déli, dombos -lankás vidékén, a Szilicei fennsíkon élő magyar lakosság tánc és zenei hagyományát ismerheti meg a közönség.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. február 10. szombat, 19:00

    Gömör átmeneti terület a keleti és nyugati palócság között, megismerhetjük az ebből adódó jellegzetességeit a gazdag táncanyagnak.
    Láthatjuk a környék híres pásztortáncát, megtudhatjuk honnan kapta a verbunk a „vasvári” nevet. Vállalkozó kedvű férfiak, a bálban eljárhatják a vidék tréfás, „káplár” által irányított lakodalmi verbunkját.
    Tárogatón felhangzanak a pásztorok kedves nótái, hallhatunk a vidék vonós bandáinak játékából egy csokorra valót.

    Közreműködők:

    Szőttes Kamara Néptáncegyüttes (Pozsony)
    szilicei és borzovai énekesek és táncosok

    Ajánlatunk


    „Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

    A Pesti Magyar Színház zenés előadásában megismerheted Tutajos és Bütyök, a két fővárosi nyolcadikos csodás nyári kalandjait. A két jó barát először jár vidéken, mégpedig a varázslatos titkokat rejtő Kis-Balaton mellett. Eleinte minden idegen a számukra, de Matula bácsi – aki kicsit olyan, mintha mindannyiunk nagypapája volna – megismerteti őket a táj titkaival, a végtelen nádas különleges állataival és növényeivel, a vidéki élet szépségeivel.

    Ajánló


    Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016