• Program


    Take Brahms – 1. hangverseny: Zongoranégyes és zongoraötös

    Take Brahms – 1. hangverseny: Zongoranégyes és zongoraötös

    Zongoranégyes és zongoraötös

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. november 23. csütörtök, 19:30

    Á-dúr Zongoranégyes Nr.2., Op.26
    f-moll Zongoraötös, Op.34

    Az Á-dúr zongoranégyesnek 1862 novemberében volt a bemutatója Bécsben, a  Hellmesberger kvartett tagjainak a közreműködésével, s maga Brahms ült a zongoránál. Kijelenthetjük hogy a mű az elhanyagolt nagy művei közé tartozik. Nyilvánvalóan kevésbé "izgalmas" mint az egy évvel korábban bemutatott g-moll zongoranégyes (melyet a 3. harmadik hangversenyünkön játszunk). Sokkal kiegyensúlyozottabb és líraibb alkotás, amely szélesebb, szimfonikusabb skálán jelenik meg. A négytételes mű három tételét szonáta formában komponálta (a "mennyei hosszúság") és a kiterjesztett melodikus ötletek tanúskodnak Schubert zenei tanulmányozásáról. Ennek a csodálatos remekműnek nemcsak a dallami gazdagsága az egyik erőssége.

    A koncert a romantika nagy zongoraötösével, Brahms f-moll kvintettjével fejeződik be, mely eredetileg vonósötös lett volna, majd kétzongorás szonáta lett belőle (ebben a formájában ma is létezik), és csak utána készült el a zongoraötös változat 1864-ben. Magyar hegedűművész barátja, Joachim József javasolta az eredeti változat átírását. Brahms Anna von Hesse hercegnőnek ajánlotta művét, a hercegnői szponzorálás reményében.

    Eckhardt Violetta- hegedű
    Sipos Gábor -hegedűn a Zongoraötösben-
    Máté Győző-brácsa
    Szabó Péter-gordonka
    Lajkó István-zongora

    Ajánlatunk


    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

    Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek a helyzetükkel? Mi történik, ha a megannyi dolgozat javítása vagy az iskolai kirándulás kihat a pedagógus magánéletére?

    Ajánló


    Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016