• Program


    Take Brahms – 1. hangverseny: Zongoranégyes és zongoraötös

    Take Brahms – 1. hangverseny: Zongoranégyes és zongoraötös

    Zongoranégyes és zongoraötös

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. november 23. csütörtök, 19:30

    Á-dúr Zongoranégyes Nr.2., Op.26
    f-moll Zongoraötös, Op.34

    Az Á-dúr zongoranégyesnek 1862 novemberében volt a bemutatója Bécsben, a  Hellmesberger kvartett tagjainak a közreműködésével, s maga Brahms ült a zongoránál. Kijelenthetjük hogy a mű az elhanyagolt nagy művei közé tartozik. Nyilvánvalóan kevésbé "izgalmas" mint az egy évvel korábban bemutatott g-moll zongoranégyes (melyet a 3. harmadik hangversenyünkön játszunk). Sokkal kiegyensúlyozottabb és líraibb alkotás, amely szélesebb, szimfonikusabb skálán jelenik meg. A négytételes mű három tételét szonáta formában komponálta (a "mennyei hosszúság") és a kiterjesztett melodikus ötletek tanúskodnak Schubert zenei tanulmányozásáról. Ennek a csodálatos remekműnek nemcsak a dallami gazdagsága az egyik erőssége.

    A koncert a romantika nagy zongoraötösével, Brahms f-moll kvintettjével fejeződik be, mely eredetileg vonósötös lett volna, majd kétzongorás szonáta lett belőle (ebben a formájában ma is létezik), és csak utána készült el a zongoraötös változat 1864-ben. Magyar hegedűművész barátja, Joachim József javasolta az eredeti változat átírását. Brahms Anna von Hesse hercegnőnek ajánlotta művét, a hercegnői szponzorálás reményében.

    Eckhardt Violetta- hegedű
    Sipos Gábor -hegedűn a Zongoraötösben-
    Máté Győző-brácsa
    Szabó Péter-gordonka
    Lajkó István-zongora

    Ajánlatunk


    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

    A Ferencsik bérlet koncertjein a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a bécsi klasszikához illőn csökkentett létszámmal lép pódiumra. A záróesten mindehhez még egy izgalmas mozzanat csatlakozik: a K. 467-es C-dúr zongoraversenyt nem modern instrumentumon, hanem fortepianón halljuk.

    Ajánló


    Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet…

    Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016