• Program


    The Master Musicians of Jajouka led by Bachir Attar (MAR)

    The Master Musicians of Jajouka led by Bachir Attar (MAR)

    Négyezer éves rock'n'roll, avagy legendás berber szúfi transz-zenekar Észak-Marokkóból. A Master Musicians Of Jajouka a beat generáció és az ellenkultúra ikonjává vált, amikor első lemezüket a Rolling Stones alapító Brian Jones rögzítette, majd a felvétel a Rolling Stones Records gondozásában megjelent 1971-ben.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 15. vasárnap, 20:00

    A hagyomány szerint Jajouka zenéje Sidi Achmed Sheik iszlám misszionárius ajándéka volt a falunak, akit a mai napig szentként tisztelnek, és akinek a helybéli sírja gyógyító erővel árasztja el a vidéket. A Rif hegység lábainál található Jajouka falucska különleges szinkretikus zenéje sokféle hagyományból merített, például a görög mitológia Pán istenének és Astarté istennőnek a kultuszából, vagy az ősi római Lupercalia beavatási rítusából. A minden évben egy héten keresztül megtartott fesztivál keretében a kecskeszerű Bou Jeloud-ot dobolás és a tradicionális rhaita fúvóshangszerek segítségével csalják elő a falu felett található barlangból, hogy termékenységgel árassza el a falut. Ezt a tradíciót viszi tovább a XXI. században a Masters Musicians of Jajouka Bachir Attar vezetésével. Az Attar család által megőrzött és generációról generációra továbbadott zenea világ egyik legősibb ismert tradíciója, melyet helyben épített hangszereiken szólaltatnak meg  Az egész világot körbejárták már, az iszlám világ egyik legjegyzettebb zenekara, tucatnyi lemezt adtak ki, számos filmben is szerepeltek és olyan nagyságokat üdvözölhettek otthonukban, mint Ornette Coleman, William S. Burroughs, Mick Jagger vagy Talvin Singh. 

    Ajánlatunk


    A Szent István Bazilika műemlék Angster-orgonája kizárólag a pénteki esti orgonakoncerteken szólal meg. A változatos program gazdag zenei éléményeket kínál, a hangversenyek előadói Liszt-díjas, Érdemes Művész és Junior Príma-díjas orgonaművészek, illetve elismert operaénekesek és hangszeres művészek, akiknek a közreműködése garantálja az előadások magas színvonalát.

    Zenés Kalandtúra – musical két részben-

    Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

    Ajánló


    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

    Improvizációs játék önmagunkról Ízelítő kapcsolataink hétköznapjaiból.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016