• Program


    TRIÓK TALÁLKOZÁSA - PENGETŐS TRIÓ KONCERT

    TRIÓK TALÁLKOZÁSA - PENGETŐS TRIÓ KONCERT

    Triók találkozása - Pengetős Trió koncertje, Vendégzenekar: Guessous Mesi Trió
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. június 8. péntek, 20:00

    A formáció három pengetős népi hangszer: a citera, a tambura és a koboz közös játékára épít. A tagok mindhárman elkötelezett hívei és művelői a magyar népzenének; rendszeresen játszanak hazai és külföldi színpadokon. A koncertezés mellett, hangszerbemutatóval és daltanítással egybekötött gyermekműsorukkal az óvodás és iskolás korosztályhoz juttatják el zenéjüket. Repertoárjukban az instrumentális és vokális dallamok újszerű hangszereléssel, változatosan, fiatalos lendülettel szólalnak meg.

    „A citera, a tambura, a koboz, mint rég nem látott rokonok találkoznak általunk és van mit egymással megbeszélniük.”

    Guessous Mesi Trió

    A magyarság és a nemzetköziség egyszerre védjegye a félig magyar félig marokkói énekesnő, Mesi - Guessous Majda Mária művészetének. Az autentikus népzene számára a természettel, a Teremtővel, a hagyományt őrző idősekkel, a gyermeki játékossággal, magával az emberi élettel való szerves kapcsolatot jelenti. Az „eredendő jó" művészi megfogalmazására törekszik a népek és kultúrák népdalkincsének tárházából merítve.

    Mesit elsősorban szólistaként ismerhette meg a közönség és a szólóéneklésnek azóta is fontos szerepe van a művészetében. Trió formációjával is gyakran lép színpadra, melynek tagjai férje, Boros Gerzson Dávid és Barvich Iván, a Sebő-együttesből. A csapat már megjárta Spanyolországot, az Amerikai Egyesült Államokat és Kanadát is. Az első amerikai, kanadai turné- a Folkbeats verseny fődíja- 2013 elején zajlott. Mesi és zenésztársai 23 nap alatt 15 koncertet adtak Washingtontól Torontóig, New Yorktól Los Angelesig.

    A magyar, török és a marokkói népzene mellett nagyon vonzódik az indiai népzenéhez is, amelynek gyümölcseként 2013-ban megalakult a Meshinda együttes Tóth Szabolcs szitárművésszel, Barvich Ivánnal és Boros Gerzson Dáviddal.

    Az énekesnő gyerekkorától kezdve számos hazai és nemzetközi sikert tudhat magáénak. Többek között országos népdalversenyek kiemelt díjai, Junior Prima Díj, Folkbeats országos tehetségkutató verseny fődíja, Köztársasági ösztöndíj, Erasmus ösztöndíj, illetve számos népzenei lemezen is hallhatjuk a hangját.

    Ajánlatunk


    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

    Ajánló


    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

    Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016