• Program


    Vincent Courtois Trio (F) « Les demons de Tosca »

    Vincent Courtois Trio (F) « Les demons de Tosca »

    (A) Les Demons de Tosca a francia jazz egyik kiemelkedő alakja, a csellista Vincent Courtois legújabb projektje, amely a démonok eszméjét járja körül a művészi ihletettség szemszögéből.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. május 25. csütörtök, 21:00

    A zene Puccini híres operájának librettójára épül, mely a kreatív folyamat egyfajta vezérfonalaként szolgál. A projektben az akusztikus és elektronikus elemek változatos elegyet alkotnak, sok improvizációval. A zene, amely mindvégig megmarad melodikusnak, egyszerre nagyon szabad és kontrollált, igényes és nagyvonalú, mély és kristálytiszta, s összességében valamennyi hallgatója számára igen különleges, ösztönös, ősi és nagyon intim élményt kínál.

    Számos tapasztalattal és benyomással felvértezve Courtois a zene egy egészen egyedi megközelítését alakította ki. Az alkotói folyamat során a zenei kapcsolatokra, a személyiségek és energiák egyensúlyára, a kontrasztok erejére, a hangok, képek, bizonytalanságok és csend kölcsönhatásaira épít. Azzal, hogy teret enged a kollektív alkotásnak, és valamennyi zenésztársának a bizalom és a kölcsönösség szellemében biztosítja az autonóm részvételt, olyan zenei formát teremt, amely a szabadságot paradox módon a legszigorúbban és a legnagyobb figyelemmel kezeli.

    Vincent Courtois klasszikus zenei képzése révén tökéletesen uralja hangszerét. Olthatatlan kíváncsisága és az eklektika iránti vonzalma révén olyan egymástól gyökeresen eltérő zenei hátterű, ragyogó zenészekkel játszott együtt, mint Rita Mitsouko, Christian Escoudé, Michel Petrucciani, vagy Michel Portal, hogy csak néhányat említsünk. Sylvie Courvoisier, Dominique Pifarely, Joëlle Léandre és Joachim Kühn társaságában Vincent Courtois hangszerének klasszikus aspektusait hozza előtérbe, Louis Sclavis-szal való együttműködésében, akivel a zene filmszerű megközelítésében lelt rokon lélekre, a dallamok iránti finom érzékét érhetjük tetten, míg Rabih Abou Kahlil társaságában fantasztikus szólistaként ismerhetjük meg. Az Opus Jazz Club látogatói eddig Aki Takase francia "supergroup"-jában a La Planète Quartetben, illetve Daniel Erdmann és Samuel Rohrer kvartettjében találkozhattak a zseniális csellistával.

    Az új trióban Courtois zenésztársai a szaxofonos Robin Fincker, aki idejét a brit és a francia jazz színtéren tölti megosztva, és Seb Brun, a fiatal francia dobos generáció egyik legjobbja. Mindketten több saját projektet is vezetnek, s emellett igen keresett résztvevői számos zenekarnak.

    Közreműködik:

    Vincent Courtois - cselló
    Robin Fincker - tenorszaxofon
    Sebastien Brun - dob

    Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni! Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 21 óráig tudjuk fenntartani! Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
    Tel: (+36 1) 216 7894

    Ajánlatunk


    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    zenés átirat két részben

    Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

    Ajánló


    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016