• Program


    Virágos India - táncest

    Virágos India - táncest

    Virágszimbólumok a dél-indiai tánchagyományban. A programban a Kuchipudi és Bharatanatyam stílus autentikus formája jelenik meg, meglepetésekkel tűzdelve.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. június 10. szombat, 20:00

    Gabriella Garima – Kuchipudi
    Bittner Meenakshi Dóra – Bharatanatyam

    „Ott lótusszal játszadoznak a nők, jázmin-ág van hajukban,
    lódhra virágpora illatozik arcukon hófehéren,
    kontyaikban kurabaka-bimbó, két fülükben sisira,
    s választékukban a nípa-virág bontja szirmát, ha megjössz.”
    Kálidásza: A felhő-hírnök

    Gabriella Garima táncművész, tánctanár, koreográfus és teoretikus. A dél-indiai klasszikus Kúcsipúdí táncművészet elismert és egyetlen magyar szólistája. Tanulmányait Indiában végezte állami ösztöndíjasként (2000-2004), mint a Kuchipudi Dance Centre hallgatója. Mestere Dr. Swapnasundari Rao, kitüntetett érdemes művész. Szóló táncelőadásait és csoportos kompozícióit rendszeresen láthatja az indiai kulturális fesztiválok és színházak közönsége Indiában, Magyarországon és Európában. Együttese a Tarangam Táncműhely. Munkáját az Amrita Sher-Gil Kulturális Központ, Indiai Nagykövetség támogatja.

    Bittner Meenakshi Dóra táncművész, a Nemzetközi Tánc Tanács CID tagja. Magyarországról indulva a dél-indiai Chennai-ban tanult és 2005-ben tartotta meg vizsgaelőadását, India kitüntetett érdemes művészének, Jayanthi Subramaniam-nak tanítványaként. Fesztivál szereplésein és tematikus estjein túl fellépet a világ legnagyobb zarándoklatán, az indiai Kumbh Mela-n is. Szereplésével készült el az első Magyarországi tematikus Bharatanatyam táncfilm Yantra címmel, amely beutazta a világot. A Holdon át című film szereplője és alkotótársa, mely a Bharatanatyam művészetét társítja a kísérleti film eszközeivel. Chennai-ban (CIIFF 2016) 4 díjat nyert a film.

    Ajánlatunk


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

    Ajánló


    A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016