• Program


    Visegrádi Tánckarnevál

    Visegrádi Tánckarnevál

    A "Visegrádi Tánckarnevál" című nemzetközi táncszínházi koprodukció bemutatása
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. június 17. vasárnap, 19:30

    A Visegrádi Tánckarnevál egy eredeti egész estés táncszínházi darab, melynek szereplői a négy visegrádi nemzet táncos- és zenész előadói. A produkció szlovákiai szlovák és magyar, cseh, lengyel és magyar, partnerek közös művészi munkájának eredménye, mely a Visegrádi soros elnökség tiszteletére jön létre.

    A mű célja a népek tánc-, és zenei hagyományainak megőrzése és legszebb példáinak színpadra állítása, az egyedi színek, virtuóz elemek megünneplése. A táncképekben megjelennek az egyes népek saját hagyományai mellett a nemzetközi táncközösségre komponált részletek is együttes előadásban.

    A darab csúcspontja a népek díszes lakodalmi viseleteit is felvonultató menyegző tánckép egy korábban Európa-szerte népszerű nemzeti ünnepi tánc dallamaira. Az egységbe szerkesztett darabban különleges hangsúlyt kap az európai nemzetekbe olvadt cigányság máig élő öröksége. A koreográfia az archaikus, eredeti elemektől ível az adaptált, a kortárs táncművészet által is alkalmazott megoldásokig.

    A mű záróképe beavatja a nézőket az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség legjobb gyakorlatok regiszterébe felvételt nyert TÁNCHÁZ módszerbe, a közel 50 évvel ezelőtt elindult táncházak hangulatát varázsolja a színpadra, bemutatja a táncház hagyományos megjelenési formáját és annak hatását az autentikus táncrendek színpadra alkalmazására.

    A művészi alkotómunka eredményeképpen a visegrádi nemzetek tánc-, és zenei hagyományokat kohézív egységgé harmonizálja a produkció. A produkcióban szereplő táncok többek között: polonéz, kujavjak, oberek, mazur, cseh polkák, zempléni, mátyusföldi, ipolysági szlovák és magyar táncok, szászcsávási cigány táncok, ugrós, szatmári verbunk és csárdás. A projekt előkészítése, létrehozása és bemutatója során a négy nemzet alkotó és előadó művészeinek, szakembereinek valamint a szervezőknek interkulturális párbeszéde tovább erősíti a visegrádi kulturális hálózatot. A táncmű képzeletbeli karavánként utazza be V4 térségét, jó példával szolgálva, és bemutatva, hogyan erősíti egymást a hagyományőrzés és az újítás.

    A műsor hivatott a Visegrádi népek közös történelmi kulturális értékeit kölcsönösen megismertetni, illetve elültetni az egység uniformitás nélküli gondolatát.

    Az esti program felvezetéseként gyermek táncosok árasztják el a Hősök terén felállított színpadot és előterét. A vidámságot sugárzó gyereksereg viháncoló táncháza szívet melengetően alapozza meg a díszelőadás hangulatát.

    Résztvevők:
    Duna Művészegyüttes
    Magyar Állami Népi Együttes
    Bartina, Bem, Bihari együttesek
    cseh, lengyel és szlovák táncegyüttesek és zenekarok
    hagyományőrző, gyermek és ifjúsági tánccsoportok
    Házigazda: Berecz István

    Ajánlatunk


    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    Angélique Kidjo dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel, mint ahogyan nekiáll egy az egyben feldolgozni egy klasszikus Talking Heads-albumot. Hatalmas és befolyásos zenei és emberi nagyság - látni és hallani kell!

    Ajánló


    Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016