• Program


    Volpone

    Volpone

    Ben Jonson: Volpone - komédia -
    (Egy felvonásban - 130 perc)
    Az előadás megtekintése 16 éves kortól ajánlott!

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 13. péntek, 19:00

    A Shakespeare-kortárs Ben Jonson színműve, a Volpone vagy a pénz komédiája (1606), az angol irodalom egyik legtöbbet játszott, legjelentősebb komédiája.

    Volpone, a velencei nemes ember haldoklást színlel, hogy rászedje "barátait", akik a vagyonára pályáznak. Egymás után látogatják meg az ágyában fekvő Volponét, gazdag ajándékokkal halmozva el, remélve, hogy kizárólagos örökösévé teszi meg őket. Volpone szolgája, Mosca, mindenben segíti-szolgálja szélhámos gazdáját: a féltékeny férjet rászedi, hogy saját maga tessékelje féltve őrzött feleségét a haldokló ágyába, meggyőzi az apát, hogy az örökségét ne édesfiára, hanem Volponéra ruházza át. A mohóság, a pénzéhség e kíméletlenül mulatságos, kegyetlen szatírájában a beszélő nevű szereplők: Volpone - a nagy róka, Moska - a légy, Corbaccio - a varjú, Corvino - a holló elnyerik méltó jutalmukat, azaz a büntetésüket, de nem úgy, ahogy reméljük és várjuk, mert az élet más eszközökkel dolgozik...

    A cím és főszerepben Jordán Tamást láthatja a színház közönsége.

    Az előadást Alföldi Róbert rendezi, aki a Makrancos hölgy fájdalmasan szép, merész humorú előadása után egy újabb reneszánsz komédiát állít a szombathelyi Weöres Sándor Színház színpadára.

    Szereplők:
    Volpone/Jordán Tamás
    Mosca/Bányai Kelemen Barna
    Voltore/Szabó Tibor
    Corvino/Csankó Zoltán
    Colombina/Hartai Petra
    Canina/Bánfalvi Eszter
    Corbaccio/Szerémi Zoltán
    Leone/Balogh János
    Bíró/Kálmánchelyi Zoltán
    Tiszt/Endrődy Krisztián

    Magyar szöveg: Spiró György
    Dramaturg: Alföldi Róbert
    Díszlet- és jelmeztervező: Kálmán Eszter
    Kellékes: Móri Csaba, Varga Máté
    Súgó: Jenei Ágnes
    Ügyelő: Győrváry Eszter
    Rendezőasszisztens: Balogh Lívia
    Rendező: Alföldi Róbert

    Ajánlatunk


    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

    Ajánló


    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

    A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016