• Program


    Vörösök (1981) / MÜPAMOZI / A fénypoéta – Vittorio Storaro fényei és színei

    Vörösök (1981) / MÜPAMOZI / A fénypoéta – Vittorio Storaro fényei és színei

    Vörösök - angol nyelven, magyar felirattal

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. április 9. hétfő, 19:00

    Egy újabb film, amely Oscar-díjat hozott Vittorio Storarónak, valamint a rendező Warren Beattynek is. Ez meglehetősen különös, főleg Amerikában, mert a Vörösök a Nagy Októberi Szocialista Forradalom krónikája. (Már ha a NOSZF még mond valamit a mai magyar polgároknak.) De kezdjük az elején! Egy John Reed nevezetű bohém és radikális amerikai újságíró 1914-ben átkelt Európába, és az I. világháború tudósítója lett. Könyvet is írt a háborúban álló Kelet-Európáról. Szembesült a cenzúrával, a háború értelmetlenségével. Néha le is csukták. 1917-ben Oroszországban bukkant fel, jóval a forradalom előtt, és valóban első kézből számolt be az eseményekről. Ebből született a Tíz nap, amely megrengette a világot című kötete - a Vörösök alapja. (A könyv egykor Magyarországon és a Szovjetunióban is támogatott műnek számított - John Reed sírja a Kreml falánál található.)
    Csakhogy nem mindegy, ki és hogyan olvassa ezt a könyvet/filmet. John Reed ugyanis krónikás, nem emlékmű-állító. A Vörösök elképesztő látványvilága, a forradalom örvénylése olyan kérdéseket is felvet a forradalom természetéről, amelyeket a kor hatalomipara nem szeretett volna feltenni. Lehet, hogy ma már újabb kérdéseink is támadnak arról a bizonyos tíz napról, amely hét évtizedes világrengést idézett elő. És az igazán elképesztő az, hogy Vittorio Storaro ismét új nyelvet teremtett ehhez a filmhez. A tobzódó képekben egyszerre van jelen a lázadás mindent elsöprő eufóriája és a mozgásba hozott tömeg szürkesége.

    Ajánlatunk


    Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

    40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

    Ajánló


    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

    A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016