• Program


    Wagner: Siegfried / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

    Wagner: Siegfried / BUDAPESTI WAGNER-NAPOK

    Jobb félni, mint megijedni, tartja a mondás. Nos, Siegfried, a germán mitológia és Wagner hőse elsősorban éppen arról híres, hogy nem ismeri a félelmet. Hatalmas erejű, fékezhetetlen vidámságú, zabolátlanul vad legény, az erdő fia és a vadállatok barátja, akivel nem tanácsos ujjat húzni.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. június 20. szombat, 16:00

    Művészeti vezető és vezényel: Fischer Ádám

    Szereplők:

    Jürgen Sacher: Mime

    Egils Silins: Vándor (Wotan)

    Kálmán Péter: Alberich

    Gál Erika: Erda

    Iréne Theorin: Brünnhilde

    Közreműködők:

    a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara

    a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

    Budapesti Stúdió Kórus (karigazgató: Strausz Kálmán)

    Alkotók:

    Dramaturg: Christian Martin Fuchs †, Dr. Christian Baier

    Jelmez- és bábterv: Corinna Chrome

    Fény: Vajda Máté

    Koreográfus: Vida Gábor

    Koreográfus-asszisztens: Asztalos Dóra

    Játékmester: Polgár Etelka

    Rendező: Hartmut Schörghofer

    Jobb félni, mint megijedni, tartja a mondás. Nos, Siegfried, a germán mitológia és Wagner hőse elsősorban éppen arról híres, hogy nem ismeri a félelmet. Hatalmas erejű, fékezhetetlen vidámságú, zabolátlanul vad legény, az erdő fia és a vadállatok barátja, akivel nem tanácsos ujjat húzni. Nem sokan akadnak a mai világban, akik hasonlítanak rá. Egyvalamiben azonban szinte mindenki Siegfried: legtöbben nem tudjuk, kik vagyunk valójában, s utunk során csak lassan ébredünk rá, mi rejlik bennünk.

    Szivárványos zenekari hangzás, titokzatos párbeszédek, találós kérdések. Ármányos törpe és diadalmas ifjú hős. Sárkányölés és a fenevad megízlelt vére nyomán megértett profetikus madárdal. Áthatolás a tűzön, a megtalált társ és a szerelemben megismert félelem. Ezek alkotják - seregnyi más mozzanattal együtt - a Siegfried mesei varázsát. De felsejlik benne a generációs konfliktus is: az utódok félrelökik az elődöket, az öreg Vándor a nyegle ifjonctól kapja a legdurvább kritikát. És benne rejlik a műben a figyelmeztetés: minden útelágazásnál, minden fa mögül az elkerülhetetlen Sors leselkedik ránk. Azt is meg kell kérdeznünk: Siegfried valóban a Wälsungok méltó utóda-e? Vagy ösztönössége hanyatlás, s ő maga csak a végzet öntudatlan eszköze? Wagner nagy alkotó: műve nem ad egyértelmű válaszokat. Jürgen Sacher személyében visszatér 2015 nagyszerű Miméje, Egils Silins Vándorát 2022-ben is hallhatjuk, ahogyan Iréne Theorin Brünnhildéjét - az állandóságot képviseli a Budapesti Wagner-napok egyik szilárd pontja: Kálmán Péter remek Alberichje.

    Rendező: Müpa

    Ajánlatunk


    A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical, melyben a kor magyar dallamvilága keveredik XXI. századi zenei formákkal. Szerelem, szenvedély, küzdelem a hazáért, a magam igazságáért, az életért. Háromgenerációs, nagyszabású, magával ragadó, látványos előadás.

    „A koncert keretét Bach Máté-passiója adja, de Jézus szenvedéstörténete mellett együttérzésünket fejezzük ki más ártatlan áldozatokkal is” – foglalja össze Fischer Iván a Kompasszió (könyörület, részvét) névre keresztelt hangverseny koncepcióját.

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Ajánló


    A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

    A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016