• Program


    Y'AKOTO koncert
    2

    Y'AKOTO koncert

    A ghánai születésű énekesnő, Y’akoto először lép fel Magyarországon, a Budapesti Nyári Fesztivál meghívására. Napjaink népszerű pop-soul előadója egy kikötővárosban, Temában élt 11 éves koráig, ma pedig választott otthona, Hamburg, valamint Párizs, Stockholm, Los Angeles és az afrikai tengerpart városai, Dakar, Accra és Lome között ingázik.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. június 17. szombat, 20:00

    „Városi zenéjét” a sokféle kulturális inspiráció és a zsigeri intuíció határozza meg. Stílusa merész és bevállalós, a nemrég megjelent harmadik, Mermaid Blues című albumának dalait azonban átjárja a lélek és az érzékiség.

    Sötét, kifejező hangja miatt Y’akotót olyan jazzikonokhoz hasonlítják, mint Nina Simone és Billie Holiday. Az általuk képviselt szabadság a ghánai énekesnő dalaiban is megjelenik, de ő ahelyett, hogy mások elvárásainak igyekezne megfelelni, a természet tiszteletéről énekel, azokról az erőkről, amelyek maradandóbbak bármilyen emberi alkotásnál.

    Zenei világát, amit a blues, a neo-soul és az ambient pop egyaránt jellemez, a törékeny hangú énekesnő intenzív előadásmódjának köszönhetően mély szenvedély járja át. Y’akoto művészete több, mint zene: életfelfogás, lélekkeresés és hajlíthatatlan erő.

    Y’akoto:

    Édesapja sikeres ghánai zenész, édesanyja német politológus, az 1988-ban született énekesnő azonban soha nem a könnyebbik utat választotta. Apja bátorította, támogatta őt a Ghánában elkezdett ének- és a zongoratanulmányokban. Egykori tanára minden nap új dalt íratott vele, Y’akoto azonban ahelyett, hogy aláírt volna egy felajánlott lemezszerződést, táncot kezdett tanulni.

    Pályáján az áttörés 2012-ben történt. Y’akoto, aki politikai témákban soha nem fogta vissza magát, első, Babyblues című lemezén a gyerekkatonák szenvedéséről írt dalt, amikor a menekülthullám még nem ért el bennünket, és még nem szembesültünk azzal, hogyan élnek a háborús övezetekben a fiatalok. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, a dal és az album kritikai és közönségsikert aratott.

    Második lemeze, a Moody Blues 2014-ben jelent meg. A bluesos balladák és a táncolható funky dalok egyaránt lélekből szólnak: az Off The Boat szereplői a Földközi-tenger halászai, a Mothers and Sons az apa nélküli családok története. Ezzel az albummal a legjobb hazai női pop/rock előadó ECHO-díjára jelölték Németországban, a sajtó dicsérte, és a „besorolhatatlan” jelzővel illette. Olyan előadókkal lépett fel, mint Erykah Badu, Nneka, Asa, Kwabs és Joy Denalane. A Fool Me Once című dala a melankolikus hangulata miatt tökéletes választásnak bizonyult a Willkommen bei den Hartmanns című filmhez, amely a 2016-os év egyik kasszasikere volt Németországban.

    A 29 éves énekesnő erősen kötődik a vízhez és a tenger erőihez. A frissen megjelent új lemez, a Mermaid Blues címében szereplő mermaid, azaz hableány, sellő szó is utal arra, hogy az album dalait a legendákban szereplő szirén mitológiája ihlette. A félig nő, félig hal lényt, aki vízben és szárazföldön is képes élni, Afrikában Mami Watának, azaz az óceánok bölcsességének nevezik. A mítoszok szerint öntudatos és kiszámíthatatlan – épp úgy, mint Y’akoto. A Mermaid Blues dalai Muhammad Ali és Frida Kahlo életét idézik fel. Azokét az emberekét, akik a nehézségek és akadályok ellenére is hallatták hangjukat.

    Ajánlatunk


    Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

    Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Ajánló


    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016