• Program


    Zene világnapja 2017.

    Zene világnapja 2017.

    Koncert a Zene Világnapja alkalmából

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 30. szombat, 19:00

    Műsor:
    Theo Verbey: Fractal Symphony - I. tétel
    Szentpáli Roland: Concerto for ClaXoTon and Orchestra
    Holst: Planéták

    Vezényel:
    David Curtis

    Közreműködők:
    ClaXoTon Quartet (Menyhárt Ferenc, Bárány Zoltán, Czimer Sándor, Czakó Péter)
    Fraktálok: Piller Imre

    Parádés Planéták

    A bolygók közé repítjük mindazokat, akik 2017-ben is velünk ünneplik a Zene világnapját.

    Yehudi Menuhin kezdeményezésre az UNESCO Nemzetközi Tanácsa október 1-jét a zene világnapjává nyilvánította. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.

    „Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.” – mondta Menuhin. Így az ő kérésének is eleget téve Zenekarunk már negyedik alkalommal szervez zene világnapi hangversenyt. A Carmina Burana, a Djabe Együttes Forward lemeze, majd a tavalyi Verdi: Requiem után, idén egy újabb különlegességgel készülünk az idei világnapra, ami nem más, mint Holst: Planéták című műve. A héttételes zenekari szvit minden tételét a naprendszer addig ismert egy-egy bolygójáról nevezte el – a Föld kivételével -, a tételek a bolygók asztrológiában ismert karaktereit mutatják. Az izgalmas zenei kompozícióhoz, csodás helyszín és vizuális élmények is társulnak. A koncertnek a Miskolci Egyetem Díszaulája ad majd otthont, ahol a zene által sugallt történet kivetítőn is megelevenedik majd. A zenekart az együttes első vendégkarmestere, David Curtis dirigálja.

    Ajánlatunk


    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

    Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Ajánló


    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016