• Program


    Zenekari koncert - Mahler

    Zenekari koncert - Mahler

    Gustav Mahler:
    2. (c-moll, „Feltámadás”) szimfónia

    Christiane Karg (szoprán)
    Elisabeth Kulman (alt)
    Cseh Filharmónia Énekkar, Brno
    vezényel: Fischer Iván

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. május 13. vasárnap, 15:30

    Fischer Iván életét átszövi Gustav Mahler gátlástalanul őszinte zenéje. Egyik legértőbb karmestereként idén azokhoz a műveihez nyúl, amelyekben kulcsfontosságú az emberi hang. A hazai közönség Mahler grandiózus „Feltámadás” szimfóniáját hallhatja, melynek felvételéért a BFZ 2007-ben megkapta a klasszikus zene Oscarját, a Gramophone-díjat.
    „Egy zenekar életében tízévente egyszer kerül sor arra, hogy eljátssza Mahler 2. szimfóniáját” – mondja Fischer Iván. A Fesztiválzenekar életében ez a pillanat most újra elérkezett. Már 2006-ban is maradandót alkottak: „Fenséges, mégis intim, elsöprő, mégis lágy, körültekintően megtervezett és briliánsan kivitelezett. Ez az egyik legjobb felvétel, ami a „Feltámadás” szimfóniából valaha készült” – írta a The Washington Post.
    Mahler zenéje túlfeszített, tele van erőteljes érzelmekkel és fantasztikus kontrasztokkal. A szerző a szimfónia határait folyamatosan feszegette – „a szimfónia legyen olyan, mint a világ: mindent öleljen át” –, és a közel másfél órás műben sokat tett ezért. Nemcsak zeneileg, terjedelmében és témájában is grandiózus darab a „második”, s a megmozgatott apparátus is hatalmas. Elég belegondolnunk, hogy egyszerre tíz trombita, tíz kürt, hét ütős, a „lehető legnagyobb vonóskar” és egy vegyes kar is a színpadon van.
    A szerző egy temetési menet súlyával indítja el a hallgatót, és segíti át a könnyed és boldog emlékezés felé, majd a timpanik dörgése ránt tovább a bús merengésbe az élet értelmetlenségéről. A negyedik tételbe sűrűsödik az elvágyódás, a több mint félórás finálé pedig a reményé és a teljes feloldódásé.
    A szimfónia 1895-ös bemutatója után Mahler a szobájába rohant és összeesett. A közönség a művet óriási tapsviharral ünnepelte, sokan sírva is fakadtak.

    Ajánlatunk


    musical két részben

    ..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

    Győrben ünnepel a legendás gitáros, Michael Schenker!

    Ajánló


    A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016