• Program


    Zsidó Kulturális Fesztivál 2018: Musica Ficta: Utazó zenék – három kultúra

    Zsidó Kulturális Fesztivál 2018: Musica Ficta: Utazó zenék – három kultúra

    Három kultúra – a keresztény, a muszlim és zsidó világ – zenei hagyományának hangjai és visszhangjai csendülnek föl a Musica Ficta különleges, Utazó zenék című produkciójában.

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 26. vasárnap, 19:00

    A zenei utazás az Ibériai-félszigetről indul: a műsor kóstolót ad a térség keresztény, zsidó és arab dalgyűjteményeiből a késői középkortól kezdve a XVII. századig. Hagyományos szefárd dallamokat, spanyol reneszánsz dalokat és arab zenéket hallhatunk, méghozzá azzal a különlegességgel, hogy a produkció középpontjában a nők állnak: a dalok az ő életüket mutatják be a keresztény, muszlim és zsidó világban.

    Az Utazó zenék – három kultúra című műsor rámutat arra a sok közös vonásra, amit ezek a dalok az évszázadok során megőriztek, és azt is bemutatja, hogy az új befogadó térségekben milyen következetes módon keveredett és alakult át mindhárom irányzat.

    Raúl Mallavibarrena, az előadás karmestere így fogalmaz: „Az Utazó zenék valójában az örökös utazásra, önnön fennmaradásuk érdekében az emlékek és a szájhagyomány megőrzésére elhivatott dallamok gyűjteménye, lemezek és kiadványok formájában bejárták már az egész világot. Ezek a zenék képesek az idő kötelékeitől szabadon mindig újra feltalálni önmagukat, így biztosítva saját halhatatlanságukat.”

    Ajánló


    A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    A Rumini Berg Judit, a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének legismertebb műve, amit több ezer gyermek olvas kötelező irodalomként, alsótagozatban.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016