• Program


    Zubin Mehta és a Bécsi Filharmonikusok
    2

    Zubin Mehta és a Bécsi Filharmonikusok

    Milyen lehet, amikor Zubin Mehta a magyarság két nemzeti énekét, a Himnuszt és a Szózatot vezényli? Megtudja, aki eljön a Müpában immár rendszeresen fellépő Bécsi Filharmonikusok következő koncertjére, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterembe, és meghallgatja a műsor első számát, Erkel Ünnepi nyitányát.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2017. október 3. kedd, 19:30

    A Bécsi Filharmonikusok Müpa-beli vendégszerepléseinek műsorát az utóbbi időben a budapesti közönség iránti fokozott előzékenységgel állítják össze. Mindig hoznak magukkal valamit, ami összeköti a két nép zenekultúráját. Egy alkalommal kiváló nagybőgő-szólamvezetőjük, Rácz Ödön játszotta Vanhal Nagybőgőversenyét, máskor Eötvös Péter vezényelte az együttes élén Esterházy-megzenésítését, az Oratorium balbulumot. A Kiegyezés százötvenedik évfordulójának évében színtiszta osztrák-magyar programmal kedveskednek nekünk. Erkel Ferenc Ünnepi nyitánya után - amelyben a zeneszerző saját Himnusza és Egressy Béni Szózata mellett szintén saját operája, a Sarolta egy részletét is idézi -, a magyar zenekultúrához sok szálon kapcsolódó Haydn B-dúr sinfonia concertantéja képviseli a műsorban a versenyművet, majd a második rész élén Bartók Concertójával érkezünk el a műsor legsúlyosabb részéhez, hogy a könnyed finálé, Strauss Kék Duna-keringője a szó szoros értelmében összekösse a két várost, a Bécsen és Budapesten egyaránt áthaladó folyó zenei képével.
    Az ifjúsága idején Bécsben, Hans Swarowsky legendás osztályában tanuló Zubin Mehta a Bécsi Filharmonikusokkal régi keletű muzsikusbarátságot ápol - erről korábbi közös fellépésük alkalmával már meggyőződhettünk a Müpában.

    A Bécsi Filharmonikusok exkluzív partnere a ROLEX.

    Műsor:

    Erkel: Ünnepi nyitány
    Haydn: B-dúr sinfonia concertante, Hob. I:105
     
    Bartók: Concerto, Sz. 116, BB 123
    Ifj. J. Strauss: Kék Duna-keringő, op. 314

    Rendező: Müpa

    Ajánlatunk


    Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

    Ajánló


    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

    Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016