• Program


    100 éve történt...\ Roman quartet - Kurta Niké

    100 éve történt...\ Roman quartet - Kurta Niké

    A következő este központi zeneműve Weiner Leó 1921-ben komponált 2. vonósnégyese, melyet Babits Mihály Sziget és tenger című kötetéből származó versek kíséretében hallhat a közönség.
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. december 2. csütörtök, 18:00

    Weiner vonósnégyeséről Tóth Aladár azt mondta, hogy „meggyőző, tökéletes arányú mestermű”. Babits Mihály kötete pedig egy új költői korszakának a kezdetét jelöli ki. Szavai, melyeket magával kapcsolatban fogalmazott meg, épp úgy igazak Weiner Leó munkásságára is:

     „Hogy szolgálhatom az emberiséget, ha meg nem őrzök magamban minden színt, minden kincset, ami az emberiséget gazdagíthatja? ”

    Előtte viszont elhangzik a lengyel neoromantikus zeneszerző, Wladyslav Zelenski A-dúr vonósnégyesének egy tétele, és a csupán 23 évet élt, mégis a lengyel költészetben igen jelentős szerepet betöltő Krzysztof Kamil Baczynski költeménye, akiről az járja, hogy „alakját, mintha Petőfiből és Radnótiból gyúrták volna össze”.

    A zenét az este folyamán a Roman Quartet, a verseket pedig Kurta Niké tolmácsolásában hallhatja a közönség.

    Ajánlatunk


    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

    Ajánló


    Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016