• Program


    22/23 Kvantumtorna

    22/23 Kvantumtorna

    Az 1998-ban alakult Baltazár Színház az egyetlen olyan színtársulat Magyarországon, amelynek tagjai hivatásos értelmi sérült színészek. A Baltazár egyszerre lát el művészi és társadalmi feladatot, hiszen lehetőséget teremt sérült emberek számára, hogy tehetségüket megmutassák, a nézők számára pedig, hogy szembesüljenek e tehetséggel.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. október 16. vasárnap, 18:00

    A Baltazár Színház a Kvantumtorna c. előadásával folytatja az évek óta megkezdett alkotói koncepciót, amely szerint magyar szerzők műveit állítja színpadra. A darab megírására a József Attila-díjas, Füst Milán-díjas, Déry-díjas írót és költőt, Vörös Istvánt kértük fel, aki nyolc előadásunknak is szerzője. A darab kiindulóhelyzete: egy, a fővárostól távoli településen szegénységben élő fiatalokból a tornatanár egy focicsapatot verbuvál nem kisebb céllal, mint a megyei kupadöntő megnyerésének szándékával. Hogy biztos legyen a győzelem, a formálódó csapatba külsősöket is hív: értelmi sérült, sikeres színészeket, akik ugyan nem a fociban jeleskednek, de tudják, hogyan kell győzni. Az önlegyőzés mesterei. A tornatanár remek pedagógiai érzékkel azt gondolja, hogy ha az egyik hátrányos helyzet elé egy másik, de sikereset állít tükörként, akkor az húzóerőként fog működni. A kezdeti – mindkét fél részéről kimutatott – idegenkedés a darab folyamán igazi együttműködéssé válik, amely a résztvevők életében sorsdöntő lesz. 

    Rendező: Elek Dóra, aki a színház alapítója, 1998 óta 17 előadást rendezett a Baltazár színészeivel és a Világlátó Baltazár című fesztiválnyertes dokumentumfilmet, valamint A világot tartó oszlopok c. kisfilmet.

    Koreográfusok: Farkas Dorka, aki Pitypang, Por és A világot tartó oszlopok c. előadások rendezője és koreográfusa, valamint egy szenegáli táncművész, Abdoul Camara.

    Látványtervező: a másik Kiss Gabriella, aki szintén számos előadásunk tervezője (Picasso: A világ teremtése, Kőválasz, Boldog Óra, Pitypang, Por, A világot tartó oszlopok).

    Zeneszerző: Szirtes Edina Mókus (Arany Lépés, A világot tartó oszlopok c. előadásaink zeneszerzője)

    Fénytervező: Dézsi Kata, akivel már a Pitypang és a Por c. darabokban együtt dolgoztunk.

    A filmes jelenetek rendezője Elek Dóra, operatőre Gózon Francisco.

    A filmes részek szereplői: Básti Andrea, Pelsőczy Réka, Varga Klári, Rafael Erzsébet, Keresztes Sándor, Formán Bálint.

    A Kvantumtorna c. előadásban négy szerepet Nógrád megyéből érkező, nehéz körülmények között élő fiatalok játsszák. Ők azok, akikről szól a darab. Azok a fiatalok, akik a fővárostól távol élnek, és akiket nemcsak a földrajzi helyzetük, hanem anyagi lehetőségük, családi környezetük is elszigetel minden kulturális lehetőségtől.

    A Nógrád Megyei Cigány Kisebbségi Képviselők és Szószólók Szövetsége Kisterenyén, Mátraverebélyben, Lucfalván egy Tanodahálózatot működtet. A Tanodahálózattal együttműködve a szereplőket egy több lépcsős előválogatás keretében válogattuk. A kiválasztott gyerekek és fiatalok Lucfalváról, Kisterenyéről, valamint Mátranovákról érkeztek.

    Ajánlatunk


    Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

    A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

    Ajánló


    A humorban bővelkedő vígjátékunk különlegessége, hogy Nagy Sándor közel negyven karaktert kelt életre.

    Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

    Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016