• Program


    3. ,,Latrokként tér és idő keresztjére verve…”

    3. ,,Latrokként tér és idő keresztjére verve…”

    Öt mester az Antal-Lusztig-gyűjteményből - Tóth, Schaár, Vilt, Ország, Kondor

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    2021-ben megjelent a debreceni Antal–Lusztig-gyűjteményt bemutató, öt kötetre tervezett sorozat harmadik darabja, mely a XX. századi magyar művészet öt jelentős mesterének – Tóth Menyhért, Vilt Tibor, Schaár Erzsébet, Ország Lili és Kondor Béla – alkotásait mutatja be.

    Az elmúlt ötven évben e három festőtől és két szobrásztól jelentős munkák kerültek a kollekcióba. A gyűjteményi kötet az öt művész több mint ötszáz munkáját mutatja be. A kiállításon ebből több mint száz mű lesz látható.

    A tárlat egyik különleges része egy „sosemvolt” műterem, melyben Vilt Tibor vázlatai, Schaár Erzsébet maszkjai és szobortervei lesznek bemutatva. Antal Péter műgyűjtőnek hála, nemcsak a bronzszobrok, hanem a gipsz- és hungarocell-vázlatok is a kollekció féltett kincseivé váltak.

    A könyv szerkesztője és két fejezetének (Tóth Menyhért és Kondor Béla) írója Nagy T. Katalin, a kiállítás kurátora volt. A Schaár Erzsébetről és Ország Liliről szóló részeket Árvai Mária, a Vilt Tibort bemutató tanulmányt és műelemzéseket Bodonyi Emőke írta. A kiadvány tervező grafikusa Bogdán Csilla volt.

    Ajánlatunk


    “Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

    zenés játék két részben

    Ajánló


    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016