• Program


    3X j(A)zz! - Shake Stew

    3X j(A)zz! - Shake Stew

    Aligha túlzás azt állítani, hogy az osztrák Shake Stew mára már jelenséggé vált. 2016-os bemutatkozásuk a saalfeldeni jazzfesztiválon, s az azt rövidesen követő The Golden Fang című debütáló albumuk látszólag a semmiből robbant bele az európai jazz-életbe.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. november 14. csütörtök, 20:00

    3x j(A)zz! | Shake Stew (AT)

    Közreműködik:

        Lukas Kranzelbinder - nagybőgő, guembri, zenekarvezető
        Clemens Salesny - altszaxofon, stritch
        Johannes Schleiermacher - tenorszaxofon, fuvola
        Mario Rom - trombita
        Christian Wendt - nagybőgő, basszusgitár
        Nikolaus Dolp - dob, ütőhangszerek
        Mathias Koch - dob, ütőhangszerek

    Aligha túlzás azt állítani, hogy az osztrák Shake Stew mára már jelenséggé vált. 2016-os bemutatkozásuk a saalfeldeni jazzfesztiválon, s az azt rövidesen követő The Golden Fang című debütáló albumuk látszólag a semmiből robbant bele az európai jazz-életbe. A hipnotikus afrobeat és a jazz-groove-ok hihetetlen energiájú elegyéből alkotott zenéjük nemcsak a hazai porondon, de Európa-szerte is azonnal ismertté tette őket. Az üstökösként felfelé ívelő pályájú fiatal bőgős, Lukas Kranzelbinder vezette csapat élő fellépései minden alkalommal tűzbe hozták közönségüket, amit tovább fokozott a karizmatikus londoni szaxofonos, Shabaka Hutchings vendégszereplésével készült Rise and Rise címmel 2018-ban kiadott második lemezük. Ennek eredményeként már Kanadában, Mexikóban, Marokkóban is turnéztak, s olyan rangos fesztiválok sztárjai lehettek, mint a Montreal, a Rochester vagy a North Sea Jazz Festival.

    A zenekar az egyik vezető német újság, a Die Zeit figyelmét is felkeltette, akik egy szokatlan húzással elküldték egyik újságírójukat, hogy töltsön velük öt napot, amikor a müncheni Jazzclub Unterfahrt nyári rezidens zenekaraként működtek. Beszámolója nem mellőzte az eufórikus kitételeket sem: „Amit hallottam, attól egyszerűen elszálltam. Elbűvölő ritmusok, izzó rezesek, hipnotikus funk-beat-swing-afro-jazz-rock-ritmus-és-ki-tudja-még-mi. Mintha odaragadtam volna a székemhez, alig tudtam felkelni utána. […] Hamarosan megtudtam hogy a többi hallgató benyomásai is hasonlóak voltak: valami olyan árad ebből a zenekarból, ami teljesen új, különleges – és rendkívül vonzó.” Bárki, aki volt olyan szerencsés, hogy ott lehetett 2017 áprilisában az Opus Jazz Clubban a második albumuk felvételeit megelőző, Shabaka Hutchings részvételével bemutatott, mindössze négy koncertből álló exkluzív mini-turnéjuk első állomásán, megerősítheti a fentiek igazát.

    Sikerüket meglovagolva a Shake Stew november elsején hozza ki harmadik, Gris Gris című stúdióalbumát a német Traumton Recordsnál. Mivel félmegoldásokkal sosem elégedtek meg (az album első kislemeze például 19 perces), a Gris Gris ezúttal dupla album lett abból, ami a legjobb bennük: tüzes jazz és transz-szerű groove-injekciók, misztikus hangok és spirituális jazz kitörések magas oktánszámú keveréke – vagy ahogy egy osztrák újság fogalmazott: „intergalaktikus road-movie füleinknek”.

    Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat
    legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

    Ajánlatunk


    Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben

    A Rumini Berg Judit, a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének legismertebb műve, amit több ezer gyermek olvas kötelező irodalomként, alsótagozatban.

    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    Ajánló


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016