• Program


    A bereki ember - Fekete István élete

    A bereki ember - Fekete István élete

    magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2021
    magyar nyelven

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 4. hétfő, 19:00

    Rendező: Bertha Lívia

    Szereplők: Szabó Sipos Barnabás, Bodrogi Gyula, Kecskés Alexisz, Vida Bálint, Ruttkay Laura, Albert Péter, Csernák János, Vándor Éva

     

    Fekete István a 20. századi magyar irodalom legolvasottabb szerzője, Jókai Mór mellett minden idők legnépszerű magyar írója és a hazai „erdész-vadász irodalom” legismertebb művelője. Eddig több mint tízmillió példányban adták ki a műveit magyarul, emellett külföldön is tizenkét országban tíz nyelven jelentek meg munkái. Mindezek ellenére Fekete István művészetének sem a kortársai, sem a halála óta eltelt évtizedek irodalomtörténeti írásai nem adták meg azt a rangot, amiért maga az író egész életében hol hangosabban, hol csendesebben harcolt. Élete alkonyán számos népszerű regénnyel s belőlük készült mozi- és tévéfilmekkel a háta mögött, befutott ifjúsági íróként, egyik levelében is így ír: „A hivatalos kritika alig vagy semmit nem foglalkozik írásaimmal.”

    A film Fekete István életútján keresztül elsősorban életének történelmi fordulópontokkal tűzdelt sorsfordító pillanataira fókuszál. Megtudhatjuk, miként hatottak írói pályájára s természettel való kapcsolatára családi és politikai viszonyai, a siker és a sikertelenség, barátság és veszteség, megértés és meg nem értettség, s hogyan segítette őt különleges megfigyelőképessége és természettisztelete a vadászatban, az irodalomban és személyes emberi kapcsolataiban. Az archív kordokumentumokra, interjúkra és irodalmi anyagokra épülő film Fekete István születésének 120. és halálának 50. évfordulóján készült a még élő Fekete István-leszármazottak támogatásával.

    A filmvetítést követően beszélgetést tartanak az alkotókkal.

    Egy a Természettel Kultúrális Fesztivál programja. 

    Ajánlatunk


    Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

    A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

    Ajánló


    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016