• Program


    A diótörő
    4

    A diótörő

    Wayne Eagling / Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij
    A DIÓTÖRŐ
    Mesebalett két felvonásban
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: január 6. szombat, 18:00

    Az előadás megtekintése 6 éven aluliak számára nem ajánlott.

    Csajkovszkij A diótörő című balettje évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. Az Operaház felújítása idején, 2018 decemberében visszatért az Erkel Színház színpadára, de 2022 novemberétől ismét az Operaház színpadán csodálhatjuk a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti elvárásainak megfelelő előadást. A klasszikuszenei anyagra egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet 2015-ben, amely most ismét eredeti kiállításban látható. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát, amelyet azóta is teltházzal, nagy sikerrel játszik az együttes.

    „Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreográfiája új, korszerű és kellően fényes, ugyanakkor egyfajta főhajtás a legendásnak is mondható Vaszilij Vajnonen- és Oláh Gusztáv-féle alkotás előtt. Rományi Nóra jelmezei klasszikusak, szépek, időtállóak.” (Kiss Eszter Veronika, Mno.hu)

    Alkotók
    Koreográfus: Wayne Eagling / Solymosi Tamás
    Zeneszerző: Pjotr Iljics Csajkovszkij
    Oláh Gusztáv nyomán a díszlettervező: Vavrinecz Beáta
    Jelmeztervező: Rományi Nóra
    Betanító balettmester: Wayne Eagling
    Próbavezető balettmester: Aradi Mária / Balaban Cristina / Dózsa Imre / Mirzoyan Albert / Pongor Ildikó / Prokofieva Irina / Solymosi Tamás / Szakács Attila / Szirb György / Tanykpayeva Aliya / Venekei Marianna
    A Magyar Nemzeti Balett növendékeit betanította: Chernakova Olga / Radina Dace / Kirejko Dmitrij Taraszovics / Kovács Dénes / Yakushkina Nataliia
    A gyermekkar vezetője: Hajzer Nikolett

    Ajánlatunk


    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

    Ajánló


    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016