• Program


  Aktuális előadások  Dés László – Geszti Péter – Békés Pál:

  A dzsungel könyve

  -musical-

  A PANNON VÁRSZÍNHÁZ előadása

  A Kipling-regény alapján készült rendkívül népszerű musical a dzsungelt, mint emberi társadalmunk tükörképét értelmezi. Ebben a valóságban az emberi tulajdonságokkal felruházott vadak létünk jobbik felét képviselik: kemények de őszinték, a dzsungel-társadalom a természet áthághatatlan, szigorú törvényei szerint él.

  Az itt felnevelkedő Maugli megvívja nagy küzdelmeit, de az emberi társadalom számító, sokszor aljas erőivel szemben csaknem alulmarad. Ám egy, csak a homo sapiensre jellemző erő mégis visszahívja az emberek közösségébe: a szerelem. A darab megrázó fináléjában egy új emberpár, korunk Ádámja és Évája áll szemben a megváltásra váró világgal.

  Az izgalmas és szép jelenetek zenei világa megrázó, felemelő és sokszor ellenállhatatlan humorral teli. A dalok, a szövegek ironikus rétege fergeteges szövegpoénokkal, kiemelkedő zenei stílusparódiákkal valósul meg.

  A dzsungel könyve azon ritka produkciók egyike, mely mindenekelőtt az ifjúságnak szól, ám  életmodell-jellege minden korosztály számára alapvető felismeréseket, élményeket, katarzist nyújt.

  Az eredeti színpadi változat kialakításában közreműködött

  Hegedűs D. Géza és Radnóti Zsuzsa

   

  Ajánló:

  https://www.youtube.com/watch?v=_eSFmsSKtVY

   Az előadás hossza 2 óra 30 perc szünettel

  Ajánló


  Fekete-fehér látványvilággal, zenével, de prózai szöveg és dal nélkül, különlegesen izgalmas, a némafilmek…

  Mi is kell egy jó vígjátékhoz? Először is rögtön legyen egy ember, akiből…

  Wayne Eagling / Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij: A diótörő Mesebalett két…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016