• Program


  A feleségem története

  A feleségem története

  Störr Jakab, a holland hajóskapitány, rögvest megkéri Lizzy, az elragadó francia hölgy kezét, amint meglátja. Boldognak induló házasságuk azonban a meghitt pillanatok mellett gyötrelmes órákban is bővelkedik. A kapitány érzelmi hullámverései a féltékenység tűpontos természetrajzát és a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásait tárják elénk.

  A feleségem története / A feleségem története / The Story of My Wife
  magyar-német-olasz filmdráma, romantikus film, 169 perc, 2020
  16 éven aluliak számára nem ajánlott

  Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett, azonos című regénye alapján készült. Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.

  A feleségem történetében Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. Fontos szerepben látható továbbá Louis Garrel (Bernardo Bertolucci - Álmodozók), Josef Hader (Stefan Zweig - Búcsú Európától), Ulrich Matthes (Bukás), Udo Samel (Babilon Berlin), Jasmina Trinca (Fortunata), valamint Funtek Sándor, Hajduk Károly és Mácsai Pál.

  Bemutató dátuma: 2021. szeptember 23.
  Forgalmazó: Mozinet

  Szereplők:
  Jakob Störr.............. Gijs Naber
  Lizzy........................ Léa Seydoux
  Dedin....................... Louis Garrel
  Viola........................ Jasmine Trinca
  Hajduk Károly
  Rujder Vivien
  Mácsai Pál

  Író: Füst Milán
  Rendező, forgatókönyvíró: Enyedi Ildikó
  Zene: Teho Teardo  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016