• Program


    A Gemma Énekegyüttes karácsonyi koncertje

    A Gemma Énekegyüttes karácsonyi koncertje

    Meghitt hangulatú karácsonyi koncerttel készül a Gemma énekegyüttes. Műsorunkban reneszánsz mesterek karácsonyi műveire kortárs alkotók szerzeményei felelnek.
    Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. december 21. szombat, 19:00

    Előadó/fellépő:
    Gemma Énekegyüttes

    Műsor:
    Puer natus gregorián introitus
    Thomas Tallis: Gloria á7 a Missa ’Puer natus’-ból
    Lully, lulla - Coventry Carol
    Robert Parsons: Ave Maria
    Jan Pieterszoon Sweelinck: Hodie
    Josquin des Pres: Inviolata
    Kocsár Miklós: Csodafiú szarvas
    Benjamin Britten: Hymn to the Virgin
    Niels la Cour: Hodie
    Arvo Part: Bogorodice Devo
    Kenneth Leighton: Lully, lulla
    Gyöngyösi Levente: Gloria a Missa ’Lux et Origo’-ból


    A Gemma énekegyüttes 1996-ban alakult Budapesten, művészeti vezetőnk a kezdetektől fogva Tóth Márton. Repertoárunk gerincét főként a régizene és a kortárs zeneirodalom adja, de olykor szívesen kalandozunk egyéb műfajok világába is.

    Az énekegyüttes rendszeresen koncertezik, többségében szakrális helyszíneken, de nyitott szívvel teszünk eleget világi események kapcsán érkező felkéréseknek is (pl. Művészetek Völgye [2010]; XI. Cantemus Fesztivál [2016]; Voci d'Europa | XXXIV. Festival Internazionale di Musiche Polifoniche [2018]).

    2014-ben meghívást kaptunk az észak-spanyolországi Baszkföldre, a Tolosai Nemzetközi Kórusversenyre, ahol nyolcállomásos koncertsorozat egészítette ki a versenyprogramot. Ezt 2016 nyarán az 55. Seghizzi Nemzetközi Kórus versenyen(Gorizia, Olaszország) való sikeres szereplés követte. A 2017-es Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen kiemelkedő eredménnyel szerepeltünk a Musica Sacra és Kamarakórusok kategóriákban.

    Ajánlatunk


    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

    Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet alakító Molière a színpadon rosszul lesz, és még aznap meghal.

    Ajánló


    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016