• Program


  A helység kalapácsa

  A helység kalapácsa

  Petőfi művét színpadra alkalmazta: Tasnádi – Sáhy Péter

  A helység kalapácsa

  Az elsősorban humora és iróniája miatt kedvelt A helység kalapácsa című vígeposzt 1844-ben írta meg Petőfi. Akkor nem lett különösebben népszerű a kor elsőszámú és legkedveltebb műfaját, az eposzt gúnyoló alkotás.  Azóta már kötelező tananyag és érettségi tétel is lett.

  A Békéscsabai Napsugár Bábszínház „interaktív tárlatvezetése” vagy ha úgy jobban tetszik „rendhagyó irodalomórája” arra vállalkozik, hogy megmutassa kicsiknek és nagyoknak, hogy Petőfi még a mai kor gyermekének is tud mondani valamit.

  Az előadást Béres László rendezte, aki nem először dolgozik már a Napsugárban. Mindig különleges, érdekes előadásokat készít, most azonban saját bevallása szerint is érdekes kísérletbe fogott. Petőfi Sándor művét Tasnádi – Sáhy Péter alkalmazta színpadra, a zenei betéteket Cári Tibor készítette. A darab tervezője, Bodnár Enikő, koreográfusa Dávid Péter.

  Az előadás az emberméretű bábok – vagy ha úgy tetszik múzeumi kiállítási babák – és a színészi játék kettőse, vagyis színház és bábszínház születik egyszerre. A kerettörténet tovább erősíti a műfaji paródiát.

  Az események két szálon futnak. Egyrészről láthatjuk magát a humorban bővelkedő „hőskölteményt”. Ezt öleli körbe, szövi át a darabot eljátszó múzeumi dolgozók viszonyrendszere, konfliktusaik, viszonyaik.

  Az előadás kiválóan illeszkedik a mai kornak megfelelő interaktív pedagógiai foglalkozások Y és Z generációt is megszólító stílusába, így a kötelező olvasmány élményszerű feldolgozását adja, nem csak azoknak, akik éppen most foglalkoznak a darabbal az irodalomórákon.

  6 éves kortól ajánlott!

  Zeneszerző: Cári Tibor
  Koreográfus: Dávid Péter
  Tervező: Bodnár Enikő
  Rendező: Béres László
  Játsszák: Gyarmati Éva, Soós Emőke, Balázs Csongor, Biró Gyula, Czumbil Örs, Lovas Gábor
  Zenészek: Pribojszki Ferenc, Schäfer Szilveszter

  Ajánló


  A 6 kontinensen több mint 60 millió néző által látott és a filmvászonról…

  Suttogók december 1-én és 2-án az Aréna színpadán. Legyen részese a csodának.

  Dés László—Geszti Péter—Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk Zenés játék két részben  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016