• Program


    A kékszakállú herceg vára/Porgy és Bess

    A kékszakállú herceg vára/Porgy és Bess

    Operák angol és magyar nyelven, angol és magyar felirattal

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. május 14. szombat, 19:00

    The Gershwins / Bartók: Porgy és Bess / A kékszakállú herceg vára

    The Gershwins: Porgy és Bess

    Ki ne ismerné a Summertime, az I Got Plenty O’ Nuttin’ vagy az It Ain’t Necessarily So kezdetű slágereket? Sokan nem tudják azonban, hogy ezek nem csupán régi jazzdalok, hanem az egyik leghíresebb amerikai opera, az 1935-ös Porgy és Bess® legnépszerűbb részletei. George Gershwin, DuBose és Dorothy Heyward, valamint Ira Gershwin története eredetileg a dél-karolinai Charleston egyik fekete közösségének vidámsággal, imádsággal, munkával és erőszakkal teli életét mutatja be egy kripli koldus és egy kábítószerfüggő nő különös szerelmén keresztül.

    Az angol nyelvű feliratozásban a mű eredeti, javarészt gullah dialektusban írt szövege olvasható.

    „A „GERSHWIN®” a Gershwin Enterprise bejegyzett védjegye és szolgáltatási védjegye. A „PORGY AND BESS®” a Porgy and Bess Enterprise bejegyzett védjegye és szolgáltatási védjegye.”

    A jogtulajdonosok nyilatkozata: „A Porgy és Bess produkció jelen formában történő bemutatása nem engedélyezett, és ellentétes a mű színrevitelének követelményeivel."

    Írta: George Gershwin, DuBose és Dorothy Heyward, és Ira Gershwin
    Magyar nyelvű feliratok: Kenesey Judit
    Nyelvi felkészítő: Rory Winston
    A gyermekkar vezetője: Hajzer Nikolett
    Karigazgató: Csiki Gábor

    Karmester: Dénes István
    Porgy.............. Palerdi András
    Bess............... Létay Kiss Gabriella


    Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára

    Az Opera feladatának tekinti, hogy az újat keresse, hogy évről évre újat mutasson a közönségének. Mégis azt is fontosnak tartja, hogy időnként lelassítsa a keresés és az új létrehozásának mindennapi hajszáját, és visszapillantson a múltba – különösen akkor, ha egy olyan örökérvényű darabról van szó, mint A kékszakállú herceg vára. 2018-ban ünnepelte az operaélet Bartók Béla egyetlen operája bemutatójának 100. évfordulóját. Ennek alkalmából került színre Budapesten Szinetár Miklós 2014-es, kolozsvári előadása, amelynek egyik különlegessége, hogy az eredeti, 1918-as díszletet és jelmezeket rekonstruálta. A tervezője a kolozsvári születésű politikus, író, zenész gróf Bánffy Miklós, az Opera egykori igazgatója volt, aki A fából faragott királyfival egy estén bemutatta az azóta a világ minden operaházának repertoárját képező A kékszakállú herceg várát. Bánffynak óriási a jelentősége az operajátszást illetően – nem véletlenül hódol neki azzal is az Opera, hogy róla nevezte el az Eiffel Műhelyház színháztermét.

    Zeneszerző: Bartók Béla
    Szövegíró: Balázs Béla
    Rendező: Szinetár Miklós
    Látványtervező: Bánffy Miklós
    Angol nyelvű feliratok: Zollman Péter

    Karmester: Kovács János
    Judit.......................... Gál Erika
    Kékszakállú.............. Willard White

    Ajánlatunk


    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

    A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

    Ajánló


    2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

    Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016