• Program


    A lányka és a pápa…
    8

    A lányka és a pápa…

    A lakás, ahová a pár beköltözik és ahová a gyermeküket várják az első pillanatokban betlehemi jászollá, a férfi és a nő a Szent Családdá válik, később viszont – mikor kiderül, hogy a lakás helyén egykor bordélyház állt – lelakott lakótelepi panellakássá egy lelketlen fővárosban.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 9. vasárnap, 19:30

    A lányka és a pápa…

    Az idősödő sorozatíró lakást vásárol, hogy összeköltözzön a pályakezdő színésznővel, akit nem válogatott be a sorozatába, de aki tőle terhes (a férfi legalábbis így tudja). Az új lakáshoz meglehetősen olcsón jut hozzá, mint hamarosan kiderül azért, mert korábban bordélyházként működött.

    Több gyanús utalásból, majd egy előkerülő félkész regényből kiderül: a hely már korábban sem volt ismeretlen a férfi előtt. Egy régi szerelmi történet is előkerül, ám nem tudni, a valóság ihlette-e, vagy teljes egészében az alkotói képzelet. Egy dolog bizonyos: a kapcsolatuk újragondolásra, megváltásra vár. Önmaguk által. Külső segítség által. Akár a „Pápa” által. A darabban szereplő „Pápa” enigmatikus figura, sajátos keveréke a keresztény egyházi legfőbb méltóságnak és egy utcán élő hajléktalannak. A pár élete és annak irodalmi reflexiói két külön dimenziót képeznek – de a férfi által írt sorozatba egyre-másra beszivárognak a párjával átélt mindennapok, annak konfliktusai, motívumai, elemei.

    Ezen túl pedig titokban írt – és a nő által később leleplezett – regényének egzaltált nőalakja, Lujza, és szerelme, a titokzatos „Férfi” (többé-kevésbé a férfi alteregója) is megjelennek.

    A lakás, ahová a pár beköltözik és ahová a gyermeküket várják az első pillanatokban betlehemi jászollá, a férfi és a nő a Szent Családdá válik, később viszont – mikor kiderül, hogy a lakás helyén egykor bordélyház állt – lelakott lakótelepi panellakássá egy lelketlen fővárosban. Ebből a lelki, morális labirintusból kell kijutniuk a főszereplőknek, hogy Józsefként és Máriaként ismét rátaláljanak az Új Betlehemre.

    SZEREPOSZTÁS:
    ANDREA: Szoták Andrea
    PÉTER: Fehérvári Péter
    NIKOLETT: Tóth Eszter Nikolett
    (Piko)
    ÁDÁM: Boros Ádám
    PETRA, A CASTING RENDEZŐASSZISZTENSE…Szűcs Petra
    NEON-SZENT (ANDREA: Szoták Andrea
    LUJZA HANGJA: Somody Ildikó
    FÉRFI (ÁDÁM): Boros Ádám
    PÁPA (PÉTER): Erdei Péter
    FASZI (ANDREA): Szoták Andrea
    JÓZSEF, SOROZATÍRÓ: Jámbor József

    Tér: Jámbor József Jelmez: Szűcs Petra
    Dramaturg: Selmeczi Bea
    Rendezte: Jámbor József

    Ajánlatunk


    Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

    Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét látjuk az idő múlásával, a méltósággal viselt öregedésért, a külvilág figyelméért, az emberi kapcsolatok megtartásáért.

    Ajánló


    Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

    A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016