• Program


    A Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc tagozatának műsora

    A Magyar Táncművészeti Egyetem Néptánc tagozatának műsora

    A Magyar Táncművészeti Egyetem 2018-ban indult néptánc tagozatának most látható műsora már előrevetíti a jövő évben megvalósuló záró akkordot, a koncertvizsgájuk előadását.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. június 14. kedd, 19:00

    A néptánc tagozat tanulmányainak elsődleges célja az autentikus néptánc minél szélesebb körű és mélységekbe menő elsajátítása, amely most két különböző nézőpontból kerül bemutatásra. Az első részben, Szabad madár címmel, az elsajátított táncanyagokból, a mesterek által meghatározott keretek között, csak az improvizációs készségüket megcsillogtatva vezetik be a nézőket a Kalotaszeg és a Gyimes báli forgatagába, annak hangulatába. A második rész programját a gyűjtésekből megismert folklórt feldolgozó, annak lépésanyagát, mozdulat rendszerét felhasználó kisebb- nagyobb lélegzetű, létszámú koreográfiák, táncszínházi műsorszámok adják. A fantasztikus hangszer kínálattal rendelkező Naszály zenekar már a tagozat előző, akkor még egy részes műsorában is kiválóan muzsikált, húzta a talpalávalót, segítette a növendékek munkáját. Reményeink szerint ez a harmonikus együttműködés kitart az utolsó pillanatig, a koncertvizsgáig is.

    Közreműködők: Naszály zenekar és Lukács István “Luki”, Vellner Balázs

    Néptánc mesterek: Appelshoffer János, Hortobágyi Gyöngyvér, Ónodi Béla, Rémi Tünde, Végső Miklós

    Vendég koreográfusok: Ágfalvi György, Farkas Máté, Juhász Zsolt

    Szerkesztő-rendező: Appelshoffer János, Rémi Tünde

    Ajánlatunk


    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

    Ajánló


    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

    Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

    Agatha Christie: Az Egérfogó krimi két részben A fiatal Ralston-házaspár panziójában vagyunk. Távol az emberektől, a világtól.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016