• Program


    A második teríték
    5

    A második teríték

    Gyökössy Zsolt: A második teríték
    színjáték 2 részben

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. március 17. kedd, 19:00

    Gyökössy Zsolt, színházi– és televíziós rendező, a szórakoztató műsorok avatott mestere, legújabban drámaírásra adta a fejét. A második teríték című színjátéka izgalmas kamaradarab, melynek helyszíne egy európai nagyváros, azon belül is egy házaspár lakásának szalonja. A történet frissen jelen–idejű.

    Richard Adam NATO főtiszt, szupertitkos kiküldetésben szolgál a Közel–Keleten, védi Európa békéjét. Egy NATO csúcstalálkozóra érkezik Európába, de arról is rendkívüli eltávozást kap. Százharminc perce van amit otthon tölthet, így egyszer csak becsenget saját lakása ajtaján. A cseppet sem meglepett felesége, Angelina, nyit ajtót. Az idegileg a végső határokig kimerült főtiszt az asztalon két terítéket talál. Tébolyult gyanakvásba kezd, faggatja feleségét, hogy ki mást várt. Féltékenysége feledteti vele, hogy ezen az estén ünneplik a 25. házassági évfordulójukat, hiszen ezért tért haza. Az asszony hiába bizonygatja, hogy minden este a férjét várja, pergő, folyton új témába kapó párbeszédükből kiderül, hogy bár nagy szerelemmel és bizalommal viseltetnek egymás iránt, sok alapvető kérdésben nem értenek egyet, politikailag sem. Az asszony könyörög férjének, hogy szereljen le.

    A házaspár vitája „akut” témához ér, kiderül, hogy fiuk, Adam, aki a Vöröskereszt orvosa egy muszlim lánnyal szeretne élni. Egy népet pusztító katona fia, ugyanazt a népet gyógyító doktorrá szeretne válni. A feszültség egyre fokozódik, ahogy a katona látogatásának ideje a végére jár. Majd Richard telefont kap a főnökétől, aki utasítja, hogy nézze a NBC híradóját. Mindketten döbbenten nézik végig élő egyenes adásban, ahogy Peter szerelmének faluját lebombázzák. Elérkezik a búcsú és vele a végső fordulat, lövés dördül az erkélyen…

    Az izzó hangulatú, egyre sodróbb és nagy tanulságokban bővelkedő történet igazi kortárs bemutatót ígér a két szereplő /Kökényessy Ági és Kaszás Géza/ idegi játékára tart számot, (aktualitása miatt is) a nézők garantált borzongatása közepette.

    Ajánlatunk


    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

    Ajánló


    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016