• Program


  A Megfeszített

  A Megfeszített

  A Megfeszített című rockopera mai világunkba transzponált bibliai történetet mesél el. A Jónak és a Rossznak a küzdelmén keresztül arra keresi a választ, hogy korunkban milyen emberi szándékok, morális értékek állíthatók szembe az emberiség szellemi, erkölcsi romlását célzó folyamatokkal.

  Koltai Gergely – Szűts István – Kormorán: A Megfeszített
  rockopera
  A Békéscsabai Jókai Színház előadása

  A Megfeszített című rockopera mai világunkba transzponált bibliai történetet mesél el. A Jónak és a Rossznak a küzdelmén keresztül arra keresi a választ, hogy korunkban milyen emberi szándékok, morális értékek állíthatók szembe az emberiség szellemi, erkölcsi romlását célzó folyamatokkal. A Megfeszített válasza az, hogy csak a Mester által képviselt szeretet hatalma és a megbocsátás hozhat fényt életünkbe, s űzheti el a Mammon uralmának sötétségét.  A mű és az előadás felhívja a figyelmet arra, hogy egy gyökereit, identitását veszített nemzet csak akkor képes magára eszmélni, csak akkor tud egy szebb és jobb világot teremteni, ha visszatalál az eredendő értékekhez, amelyek nélkül bizonytalanul sodródunk a mindennapok útvesztőiben.

  Zeneszerző - szövegíró: Koltay Gergely Kossuth díjas
  Az Üdvözlégy Mária ima zenéjét Szűts István szerezte
  A zenefelvételt a Kormorán együttes készítette.

  Rendező: Koltay Gábor Balázs Béla-díja Érdemes Művész

  Ajánló


  A Tündértánc - Nővarázs című cirkuszi műsor 2020. szeptemberig lesz látható Budapesten a…

  Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a…

  Fedezze fel velünk a budai Várban az olasz borkultúrát. A DOC VINO BÁR…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016