• Program


    A mi Kodályunk 2. rész – Psalmus Hungaricus (Fábri)

    A mi Kodályunk 2. rész – Psalmus Hungaricus (Fábri)

    Vanskabte Land
    dán-izlandi-svéd történelmi film, 138 perc, 2022
    dán és izlandi nyelven, magyar felirattal

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. december 29. csütörtök, 13:00

    Rendező: Hlynur Pálmason
    Szereplők: Ingvar Sigurdsson, Isar Svan Gautason, Fridrik Fridriksson, Ingimundur Grétarsson, Hilmar Gudjónsson

     

    A 19. század végén egy dán pap Izlandra érkezik, hogy a távoli szigetország egy eldugott részén templomot építsen és az embereket fotózza. Minél több időt tölt a zord időjárás sújtotta országban és a zárt közösségben, annál nagyobb erkölcsi és vallási kihívást jelent számára eredeti küldetése.

    A dán Hlynur Pálmason filmjének világpremierje a világ legrangosabb ‘A’ kategóriás filmfesztiválján, a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol az alkotás az Un Certain Regard versenyszekcióban szerepelt. Pálmason előző filmjével, A legfehérebb nappal szintén Cannes-ban szerepelt, míg a Téli fivérekkel összesen négy díjat nyert a világ egy legrangosabb mozgóképes seregszemléjén, az ’A’ kategóriás Locarno-i Nemzetközi Filmfesztiválon. Pálmason az Isten földjével Cannes után számos nemzetközi fesztiválon szerepelt világszerte Münchentől Sydneyig.

    Díjak: Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 2022 - Un Certain Regard versenyszekció

    Forgalmazó: Vertigo Média

    Ajánlatunk


    vígjáték két részben

    A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

    1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

    Ajánló


    Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek…

    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016