• Program


    A művészet templomai: Bernini

    A művészet templomai: Bernini

    A kiállításról készült mozifilm a sorozatra jellemző módon a művész élettörténetét feltáró szakértői interjúk és a műalkotásokról készített páratlanul részletgazdag – 8K felbontású kamerákkal rögzített – felvételek segítségével mutatja be és elemzi a mesterműveket.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. május 20. péntek, 14:00

    A művészet templomai: Bernini
    olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2019
    olasz nyelven, magyar felirattal

    Rendező: Francesco Invernizzi
    Megszólalók: Andrea Bacchi, Anna Coliva, Luigi Ficacci
     
    Nincs még egy olyan művész, aki akkora hatással lett volna a 17. századi Rómára, mint Bernini. A művészet templomai sorozat február 3-án érkező új bemutatója a mesteri szobrászművész munkásságát mutatja be átfogó módon, a nagyszabású 2018-as római életműkiállításon készített exkluzív felvételekkel, amelyek a mesterművek legapróbb részleteit is feltárják.

    A film Budapesten csak az Urániában látható.

    Gian Lorenzo Bernini, a szobrász és építész, aki kilenc pápát is szolgált, kitörölhetetlenül ott hagyta nyomát az Örök Városban. Tehetségének és zsenialitásának csodálatára nem is találhatnánk alkalmasabb helyszínt, mint a római Borghese Galériát, amelynek épületét eredetileg a művész patrónusa, Scipione Borghese bíboros építtette a 17. század elején. Itt teljesedett ki Bernini valódi tehetsége, ahogy szó szerint kőbe tudta vésni az élet minden rezdülését és drámaiságát. A múzeum által rendezett "Bernini - A szobrász" című életmű-kiállítás "minden látogató számára életre szóló élményt nyújt." (The New York Times).

    Közel öt évszázad telt el azóta, hogy létrejöttek a művész fenséges szoborcsoportjai, amelyek mára a világon szétszórva, a legnagyobb múzeumok gyűjteményeiben láthatók. A Villa Borghese által kiállított, több mint hatvan mesterművet felvonultató gyűjtemény a műértők szerint nem más, mint Bernini hazatérése. A lenyűgöző szobrok és szoborcsoportok olyan neves múzeumokból érkeztek Rómába erre a különleges kiállításra, mint a Vatikáni Múzeum, a bergamói Carrara Akadémia, a párizsi Lourve, a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum, a londoni National Gallery és a Berlini Nemzeti Múzeum.

    Forgalmazó: Pannonia Entertainment

    Ajánlatunk


    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016