• Program


    A művészet templomai - Leonardo 500

    A művészet templomai - Leonardo 500

    A művészet templomai: Leonardo 500
    színes, olasz ismeretterjesztő film, 93 perc, 2019
    rendező: Francesco Invernizzi
    Korhatár: 12

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. január 17. péntek, 18:00

    Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy online jegyelővételre legkésőbb az adott vetítés előtti napon 10:00 óráig van lehetőség, ezután már csak a helyszínen vásárolható belépőt. A moziban fizetés készpénzzel és bankkártyával egyaránt lehetséges.

    Leonardo az itáliai reneszánsz polihisztor mestere: festőművész, szobrász, építész, természettudós, humanista, és feltaláló egy személyben – ám mindenekelőtt a világ titkai után kutató, fáradhatatlan felfedező. Tudományos feljegyzései és találmányainak leírásai több ezer oldalt tesznek ki, amelyeket összefoglaló néven Da Vinci-kódexeknek neveznek.

    Az évforduló alkalmából moziba kerülő film Leonardo firenzei és milánói korszakában született festményeinek (köztük az Angyali üdvözlet, a Háromkirályok imádása, a La Belle Ferronière vagy a Hölgy hermelinnel) bemutatása mellett a kódexek megfejtését kísérli meg, egy egészen új nézőpontból vizsgálva és értelmezve ezt a monumentális művet. A filmben megszólaló szakértők és mérnökök Leonardo tanulmányait olyan új megvilágításba helyezik, amely során a nézők a modern kor vívmányain keresztül ismerhetik meg a mester géniuszát, felfedezve, hogy az ipar, a mérnöki- és orvostudományok, a kommunikáció, az anatómia és a 21. századi modern művészet gyökerei mind Leonardo munkásságáig nyúlnak vissza.

    A filmet rendező Francesco Invernizzi munkássága nem ismeretlen a hazai nézőknek, többek között producerként az ő nevéhez fűzödnek A művészet templomai sorozat legsikeresebb részei, köztük a Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Raffaello – A festőfejedelem 3D c. filmek is.

     

    Ajánlatunk


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Ajánló


    A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016