• Program


    A művészet templomai - Salvador Dalí: A halhatatlanság nyomában

    A művészet templomai - Salvador Dalí: A halhatatlanság nyomában

    Időpontok:
    Rendező: David Pujol

    Főszereplő: Salvador Dalí, Gala Dalí
    Forgatókönyv: Montse Aguer, David Pujol
    Operatőr: Ivan Carrero
    Vágó: Jordi Muñoz

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. április 19. péntek, 12:00

    A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része Salvador Dalí és múzsája, alkotótársa, Gala életén vezeti végig a nézőket. Az átfogó utazás 1929-től kezdve követi nyomon Dalí életpályáját, egészen 1989. január 23-án bekövetkezett haláláig. Az 1929-es év meghatározó év volt az életében és karrierjében is, ekkor csatlakozott a szürrealistákhoz, és ugyanebben az évben ismerte meg Galát is.

    A Gala-Salvador Dalí Alapítvány gondozásában készült film végig látogatja mindazokat a helyszíneket, amelyek kiemelkedő szerepet játszottak a művész életútjában: többek között Portlligat-ot, az egyetlen, saját tulajdonában álló műhely és otthon; Figuerest, a szülővárosa, ahol létrehozza a Dalí Múzeumot, valamint Púbolt, ahol az a kastély található, amit Dalí szerelme jeléül Galának ajándékozott, vagy Párizst és New York-ot, ahol jelentős kiállításai voltak.

    A művészettörténet egyik legkülönösebb alkotójának életét számos szakértő közreműködésével, többféle nézőpontból ismerhetjük meg a filmben. Művészettörténészek, a festőhöz közel álló családtagok interjúi és eddig sosem publikált fotók és levelek mellett maga a kontempláló Salvador Dalí és a remekművek részletgazdag közeli felvételei teszik teljessé a képet az extravagáns bajusz mögött rejlő művészről és embert, akit mára a legnagyobb mesterek közé sorolunk.

    Ajánlatunk


    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Ajánló


    A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016