• Program


  A művészet templomai - Tintoretto: Egy lázadó Velencében

  A művészet templomai - Tintoretto: Egy lázadó Velencében

  Rendező: Giuseppe Domingo Romano
  Főszereplők: Helena Bonham Carter, Peter Greenaway, Melania Gaia Mazzucco

  A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része az olasz reneszánsz utolsó nagy művésze előtt tiszteleg, születésének ötszázadik évfordulója alkalmából.

  A Tintoretto: Egy lázadó Velencében című film díszbemutatója szeptember 12-én 19:00 órakor lesz az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a szokott módon felvezető művészettörténeti előadással.

  A neves filmrendező és művész, Peter Greenaway közreműködésével létrejött, látványos dokumentumfilm a 16. század legkiválóbb velencei művészei, Tintoretto, Tiziano és Veronese közötti rivalizálást mutatja be. Tintoretto életén és vásznain keresztül a nézők megismerhetik a korabeli várost, majd a narratíva előrehaladtával egyre jobban feltárul, milyen hatással volt a pusztító pestisjárvány Velence mindennapjaira és művészetére. A szakértői interjúkat a műkincsek részletgazdag közeli felvételeivel és rövid játékfilmes betétekkel színesítő film narrátora a kétszeres Oscar-jelölt Helena Bonham Carter.

  Ajánló


  Sáfrány, a sztárügyvéd mindenhez ért, amiben szerelem van. Ahhoz főleg ért, amiben pénz…

  2020-ban öt évtizedes fennállását ünnepli az Apostol együttes. A jeles jubileumot egy nagykoncert…

  Simon Beaufoy: Alul semmi A Fox Searchlight Pictures mozifilmje alapján A Thália Színház…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016