• Program


    A művészet templomai – Tutanhamon: A legújabb kiállítás

    A művészet templomai – Tutanhamon: A legújabb kiállítás

    olasz dokumentumfilm, 80 perc, 2022
    eredeti nyelven, magyar feliratal

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 14. vasárnap, 10:30

    Rendező: Ernesto Pagano

    Narrátor: Manuel Agnelli, Iggy Pop

     

    Mit rejt Tutanhamon maszkja?

    A fáraósír feltárásának 100. évfordulója alkalmából

    Dokumentumfilmünkkel a száz évvel ezelőtt feltárt, pazar sírkamráról emlékezünk meg. A Tutanhamon: A legújabb kiállítás a világtörténelemben először teszi lehetővé, hogy nézők milliói közelről is szemügyre vehessék a fáraót, és átélhessék azokat a kivételes pillanatokat, amelyek során a fáraó személyes használati tárgyai és az őt a túlvilágra kísérő luxuscikkek közül mintegy 150 elkerül korábbi kiállítási helyéről, a Királyok Völgyéből, hogy a valaha szervezett legnagyobb szabású kiállításon kapjanak helyet, melyet a szó szerint „Aranyifjúnak” szenteltek.

    „Kérem Önöket, most tekintsék meg ezeket a felbecsülhetetlen értékű tárgyi emlékeket, még mielőtt örökre hazakerülnek, Egyiptomba!” – tanácsolja Mostafa Waziry, az Egyiptomi Ókori Régészeti Leletek minisztere. Sandro Vannini, a Tutanhamonra szakosodott tárgyfotós tűéles, nagy felbontású, művészi képsorain szinte megelevenednek Tutanhamon kincsei. A termékeny Vannini végigfotózta az „Aranyifjú” teljes, több mint 5 400 leletből álló sírkamráját.

    Forgalmazó: Pannonia Entertainment

    Ajánlatunk


    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

    Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Ajánló


    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

    Humorral, sok zenével és balkáni hangulattal tarkított vígjáték – Shakespeare egyik legnépszerűbb és így legtöbbet játszott remeke.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016