• Program


    A Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertje

    A Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertje

    Műsor:
    Respighi: Régi olasz táncok - I. szvit
    Szervánszky: Fuvolaverseny
    C. Franck: d-moll szimfónia
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. november 24. csütörtök, 19:00

    A Nemzeti Filharmonikus Zenekar koncertje

    Közreműködik:
    Győri Noémi – fuvola
    Nemzeti Filharmonikus Zenekar

    Vezényel: Madaras Gergely

    Változatos és színes műsorral lép közönség elé a Nemzeti Filharmonikus Zenekar. A Farkas Ferenc mestereként a magyar zenetörténethez is kötődő Respighi kivételes bájú régi olasz táncfüzére a neoklasszicizmus gyöngyszeme, Szervánszky Fuvolaversenye az ötvenes évek maradandó magyar zenéi közé tartozik (ősbemutatóját a Nemzeti Filharmonikusok elődje, az Állami Hangversenyzenekar abszolválta), Franck szimfóniája pedig a német hatásokat befogadó francia romantika egyik legnagyobb jelentőségű zenekari alkotása. A különleges tehetségű Győri–Madaras házaspár közreműködése fiatalos energiák felszabadulását ígéri.

    Ottorino Respighit a zenei impresszionizmus képviselőjeként tartják számon, bravúros hangszerelőművészetét olyan művek jelzik, mint a Róma kútjai, a Róma fenyői és a Római ünnepek. Emellett azonban a neoklasszikus stílusirányzatnak is híve volt, ennek dokumentumai a Régi olasz táncok szvitek, amelyek közül ezúttal az elsőt halljuk.

    Szervánszky Endre (1911–1977) Siklós Albert növendéke volt a Zeneakadémián. Fuvolaversenye (1952), melyet a kor nagy fuvolásának, Jeney Zoltánnak írt, Bartók hatását tükrözi. César Franck nagyszabású d-moll szimfóniája (1888) a francia késő romantikus zenekari irodalom egyik fő műve, kompozíciós technikájára jelentősen hatott Liszt Ferenc gondolkodásmódja.

    GYŐRI NOÉMI a budapesti Zeneakadémia után Bécsben, Münchenben és Londonban tökéletesítette tudását. Sok kortárs zenét játszik, világszerte koncertezik és mesterkurzusokat tart, 2019 óta a Manchesteri Egyetem fuvolatanára.

    Férje, MADARAS GERGELY fiatal kora ellenére jó néhány éve világhírű karmester. Első sikerei külföldön bontakoztak ki. „Huszonnégy országban, öt földrészen körülbelül hetven zenekart, közel ezer művet dirigáltam” – summázta eddigi pályáját egy interjúban. Feleségéhez hasonlóan ő is fuvolásként kezdte pályáját, s ma is játszik hangszerén.

    Ajánlatunk


    A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

    Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016