• Program


    A PINCÉTŐL A PADLÁSIG - A De la Motte-Beer-palota bemutatása - KÖN napok - Regisztrációs jegy

    A PINCÉTŐL A PADLÁSIG - A De la Motte-Beer-palota bemutatása - KÖN napok - Regisztrációs jegy

    Titkokat rejtő palota és történelmi, építésztörténeti kalandozás. Az egykorvolt patika- és lakóház a De la Motte-Beer-palota a Várnegyedben, a Dísz téren, építtetői nevét őrzi. Legpompásabb ékessége az emelet barokk lakótérsora, ahol a látogatók megcsodálhatják az 1962-ben 15 réteg festék alól előkerült, közel 250 négyzetméter festett falfelület.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 20. vasárnap, 14:00

    Különlegességét az adja, hogy az épületet – amelyben Buda másodikként alapított gyógyszertárát, az úgynevezett tábori patikát működtette Beer József Kajetán gyógyszerész – a tulajdonosa a pincétől a padlásig saját foglalkozása képére formálta.

    "A klasszikus patikusházban a földszinti üzletből nyílt az anyagraktár és a laboratórium, a pincében tartották a különböző gyógyvizeket, szeszeket, a gyógynövényeket a padláson szárították. Az üzletben mai értelemben vett kávéházi élet zajlott, ahol patikus és paciensei megvitatták a legmegfelelőbb gyógymódokkal kapcsolatos teendőket, tudnivalókat. Ezt a klasszikus beosztást, a felszerelési tárgyakat, eszközöket is láthatóvá szeretné tenni idővel a központ" - Cselovszki Zoltán.

    Ajánlatunk


    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Ajánló


    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

    Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016