• Program


    A szabadság hangjai -  Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar / LISZT ÜNNEP 2021

    A szabadság hangjai - Hollerung Gábor és a Budafoki Dohnányi Zenekar / LISZT ÜNNEP 2021

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. október 23. szombat, 19:30

    Szentpáli Roland: A magyarokhoz – ősbemutató

    Bartók: Kossuth-szimfónia, DD 75a, BB 31

    Liszt: Les Préludes

     

    Közreműködik: Haja Zsolt – ének, Bakos-Kiss Gábor – narráció, Budafoki Dohnányi Zenekar, Cantemus Vegyeskar (karigazgató: Szabó Soma), Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó)

    Vezényel: Hollerung Gábor

     

    Bartók Béla első alkotói korszaka erős szálakkal kötődik a 19. század világához, különösen Liszt Ferenc zenéjéhez. Kossuth alakját középpontba állító szimfonikus költeményében ahhoz a liszti kezdeményezéshez kapcsolódott, melyet olyan művek fémjeleznek, mint a Magyar történelmi arcképek zongorasorozat, illetve a szimfonikus költemények hősi tematikájú darabjai, a Mazeppa, a Hamlet vagy a Prométheusz. De Liszt nemcsak eszmei, hanem zeneszerzés-technikai útravalóval is bőséggel ellátta a fiatal Bartókot, a Les Préludes motivikus szervezettsége bizonyosan inspirálta az ifjú zeneszerzőt, így különösen izgalmas lesz megfigyelni e két darabot egymás szomszédságában.

    A koncerten felhangzó ősbemutató, Szentpáli Roland kantátája a Müpa 2020-as zeneműpályázatának egyik díjazottja. A mű szövege Berzsenyi Dániel szavait idézi, a komponistát a vers ereje és aktualitása fogta meg. A szerző a műben egyszerre használ narrációt és szólóéneket, valamint szólókürtöt, illetve térben elhelyezett további kürtöket.

    Ajánlatunk


    „Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

    Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

    Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016