• Program


    A SZABADSÁG TISZTELETE – A MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenye a Nemzeti Gyásznap alkalmából

    A SZABADSÁG TISZTELETE – A MÁV Szimfonikus Zenekar hangversenye a Nemzeti Gyásznap alkalmából

    Az 1848-49-es magyar szabadságharcot csak az orosz cár hadseregének segítségével tudta legyőzni a császár. A világosi fegyverletétel után Ferenc József császár jóváhagyásával hadbíróság elé állították, halálra ítélték és október 6–án Aradon kivégezték a magyar hadsereg 13 főtisztjét. Ugyanazon a napon végezték ki Pesten az első felelős magyar miniszterelnököt, Batthyány Lajost.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. november 5. szombat, 19:00

    Ennek az eseménynek emlékére nyilvánították október 6–át nemzeti gyásznappá. 1956-ban is forradalom volt Magyarországon, a demokráciáért és a függetlenségért. Ezt a forradalmat is orosz katonai erő segítségével sikerült leverni. November 4-én indult a megsemmisítő támadás, ennek is az lett a folytatása, hogy halálra ítélték és kivégezték Nagy Imrét, a forradalom miniszterelnökét és közvetlen munkatársait. November 4-e nemzetünk másik gyásznapja.

    A hősökre való emlékezés jegyében tűztük hangversenyünk műsorára Beethoven két művét, amelyek a hazához való hűség és a hősiesség eszméjét hirdetik minden szónál erősebben. Goethe Egmont című drámájához 1809-ben komponált kísérőzenét. A dráma alapja valóságos történelmi esemény: Németalföld népének szabadságharca a zsarnoki spanyol uralom ellen. A zene félreérthetetlen mondanivalója az, hogy a túlerő ugyan győzhet, de a szabadság eszméje minden zsarnokságot túlél. Beethoven III. szimfóniája a szabadságért vívott harc eszményi hősét ünnepli.

    Műsor:

    Beethoven: Egmont nyitány

    Beethoven: III. (Eroica) szimfónia

    Közreműködik a MÁV Szimfonikus Zenekar

    Vezényel: Farkas Róbert karmester

    Ajánlatunk


    Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    zenés átirat két részben

    Ajánló


    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016