• Program


    A Szent Efrém Férfikar bemutatja: Prima Klasse Weimar 3.

    A Szent Efrém Férfikar bemutatja: Prima Klasse Weimar 3.

    A Werther-szellemiséget idézi meg a sorozat harmadik koncertje: azt kutatjuk, hogyan lehet egyszerre nagyon szerelmesnek de mégis folyton szomorúnak lenni! Ezt az állapotot zeneileg híresen jó kedélyű, dúrban komponált szerelmes énekek mollosításával érjük el – a (melankolikus) szórakozás tehát garantált!
     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. december 30. hétfő, 19:30


    A Szent Efrém Férfikar bemutatja: Prima Klasse Weimar 3.

    Közreműködik:

        Szent Efrém Férfikar
        Művészeti vezető: Bubnó Tamás

    Az ifjú Werther szenvelgései – avagy lehet-e mollban szeretni?

    Nehéz pontosan felmérni, hogy mit adott a világnak és az európai kultúrtörténetnek egy látszólag jelentéktelen türingiai kisváros: Weimar. Pedig Johann Wolfgang von Goethe választott otthona lett az európai klasszicizmus egyik legjelentősebb fellegvára: a költőóriáson kívül itt alkotott még Schiller, Herder, Liszt, Richard Strauss, itt mutatták be a Lohengrint, itt élt élete végén Friedrich Nietzsche, innen indult a Bauhaus mozgalom. Csaknem 10 évig itt komponálta remekműveit Johann Sebastian Bach és az ifjú Felix Mendelssohn is itt bontogatta szárnyait az idős Goethe mellett. Egy kevéssé hivalkodó, ám annál kiműveltebb ékkő Weimar városa, a klasszikus műveltség egyik zászlóvivője, ahová a Szent Efrém Férfikar három napra beköltözteti a Budapest Music Center közönségét – és ahol mindenki megtapasztalhatja Goethe mester lényegre törő bölcsességét: „A művészet a kimondhatatlan tolmácsa.”

    Johann Wolfgang von Goethe Az ifjú Werther szenvedéseivel lett igazi „bestseller” író – bár idős korábban legszívesebben letagadta volna ezt a fiatalkori zsengét. A Werther-szellemiséget idézi meg a sorozat harmadik koncertje: azt kutatjuk, hogyan lehet egyszerre nagyon szerelmesnek de mégis folyton szomorúnak lenni! Ezt az állapotot zeneileg híresen jó kedélyű, dúrban komponált szerelmes énekek mollosításával érjük el – a (melankolikus) szórakozás tehát garantált!

    Ajánlatunk


    A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

    Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

    Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

    Ajánló


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016