• Program


    A tanítónő

    A tanítónő

    Bródy Sándor századfordulón született műve máig fájóan aktuális, és drámairodalmunk kiemelt alkotásai között a helye.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. május 18. szerda, 19:00

    Egy magyar faluba új tanítónő érkezik. Vonzó személyiségének, kisugárzásának köszönhetően hamar észrevéteti, megszeretteti magát a közösséggel. Felvilágosult gondolkodása, erkölcsi tartása ugyanakkor a falu maradi elveivel, merev hierarchiájával összeütközésbe kerülve egyre ellentmondásosabb helyzetbe sodorja. Amikor a helyi hatalmasság fiával egymásba szeretnek, végleg kihívja maga ellen a sorsot, és a falu vezető emberei hadjáratot indítanak ellene.

    Ez a kis falu, az előadás történetének helyszíne modellértékű: közössége az antagonisztikus ellentétek sűrű mikrokozmosza. Olyan társadalmi berendezkedést ábrázol, ahol az emberek többsége a pénz mindenhatóságának elnyomása alatt szenved és próbálja megtalálni boldogulását. 

    A tanítónő, Tóth Flóra viselkedése ebben a közegben különösen figyelemreméltó: egy ellenséges, férfiaktól és kiszolgáltatottságtól, illetve politikai ideológiáktól uralt világban határozottan, egyéni szemlélettel, az igazságért harcolva és megalkuvások nélkül próbálja képviselni azt, amiben hisz. 

    S bár lelkében a népmesei alakok igazságérzetét hordozza, története mégis a kérlelhetetlen valóságot tükrözi.

    (Funk Iván, az előadás rendezője)

    Ajánlatunk


    elkafkásodás két részben

    2021. június 18-án Gaby Pepito vőlegényével, Brian Laundrie-val útra kelt, hogy valóra váltsák sokak elérhetetlen álmát, és világgá menjenek egy lakóbusszal. Az út eredetileg októberig tartott volna, akkorra terveztek megérkezni a lány szüleihez.

    Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

    Ajánló


    Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

    Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016