• Program


  Aktuális előadások

  Egy magyar faluba új tanítónő érkezik. Vonzó személyiségének, kisugárzásának köszönhetően hamar észrevéteti, megszeretteti magát a közösséggel. Felvilágosult gondolkodása, erkölcsi tartása ugyanakkor a falu maradi elveivel, merev hierarchiájával összeütközésbe kerülve egyre ellentmondásosabb helyzetbe sodorja. Amikor a helyi hatalmasság fiával egymásba szeretnek, végleg kihívja maga ellen a sorsot, és a falu vezető emberei hadjáratot indítanak ellene.

  Ez a kis falu, az előadás történetének helyszíne modellértékű: közössége az antagonisztikus ellentétek sűrű mikrokozmosza. Olyan társadalmi berendezkedést ábrázol, ahol az emberek többsége a pénz mindenhatóságának elnyomása alatt szenved és próbálja megtalálni boldogulását. 

  A tanítónő, Tóth Flóra viselkedése ebben a közegben különösen figyelemreméltó: egy ellenséges, férfiaktól és kiszolgáltatottságtól, illetve politikai ideológiáktól uralt világban határozottan, egyéni szemlélettel, az igazságért harcolva és megalkuvások nélkül próbálja képviselni azt, amiben hisz. 

  S bár lelkében a népmesei alakok igazságérzetét hordozza, története mégis a kérlelhetetlen valóságot tükrözi.

  (Funk Iván, az előadás rendezője)

  Ajánló


  A nagyszüleink, dédszüleink világát megidéző történetben, a szerelemért vállalt, ártatlannak tűnő, kis hazugság…

  M. u. 80-ban az X bolygón az egértársadalom élete veszélyben forog. Az Intermouse…

  Egy nagy lebukás szimfóniája, e-mailekben, telefonokon és csevegő-programokon előadva. Stephanie boldogan éli a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016