• Program


    A Tündérvajda kordéja - Pillanat Művészeti Alapítvány - Romano Glaszo

    A Tündérvajda kordéja - Pillanat Művészeti Alapítvány - Romano Glaszo

    cigány mesék hangoskönyvbemutató és táncházzal egybekötött koncert

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. november 28. vasárnap, 16:00

    A Tündérvajda kordéja zenés hangoskönyv beszélgetéssel egybekötött bemutatója, melyet a Romano Glaszo együttes koncertje, valamint táncház követ.A Tündérvajda kordéja a kárpát-medencei roma mesekincsből nyújt egy válogatást zenés hangoskönyv formájában. A meséket atmoszférikus hangtájak és világzenei betétek tarkítják, melyek nem pusztán hallható illusztrációként funkcionálnak, hanem új jelentésrétegek felé nyitják meg a mese dimenzióit. 

    A meséket Fekete Zsolt roma származású színművész, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulatának tagja adja elő. A meséket kísérő evokatív hangtájakat és zenei betéteket Katona Dávid zeneszerző jegyzi. A zenei felvételekben a Romano Glaszo és a Closingtown Orchestra tagjai közreműködnek.

     

    Meséket előadja:Fekete ZsoltÉlőben zenél:Romano Glaszo
    A Pillanat Művészeti Alapítvány kutatási programokat kezdeményez és támogat, melyek a harmonikus életvezetés, a testtudatosság és az önelfogadás módszereit összekapcsolják a művészetekkel. A programok a keleti és nyugati szemléletű módszerek összehangolására és a kultúrák közötti párbeszédre fektetnek hangsúlyt, olyan kulturális módszereket összegeznek, melyek elsősorban, a nők és gyerekek rugalmas szerepvállalásait támogatják.Az Alapítvány tevékenysége a gyermek és felnőtt nevelés, képesség- és személyiségfejlesztés, a holisztikus ismeretterjesztés céljait szolgálja.
    A Romano Glaszo – Emberi Hang Művészeti Csoport tevékenysége a népzene, világzene, néptáncok, klasszikus balett és moderntáncok, táncdrámák feldolgozása és színpadra állítása területén nyilvánul meg. Az együttes repertoárjában a cigány népzene mellett többek között magyar, szerb, spanyol és angol nyelvű dalok is felbukkannak, melyekkel Európa-szerte koncerteztek. Az együttestagok a zenei előadások mellett néptáncokat, színdarabokat, táncballadákat adnak elő, népzenei és néptánc foglalkozásokat tartanak az országban, valamint folklórtáborokat is szerveznek.

    Ajánlatunk


    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

    Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

    Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

    Ajánló


    Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016