• Program


    A vihar kapujában
    6

    A vihar kapujában

    A vihar kapujában - opera-patchwork
    Az örök érvényű történet most új változatban, Almási-Tóth András adaptációjában kel életre, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakos hallgatóinak csapatmunkájaként operai formát nyerve, az Ének Tanszék énekes hallgatóinak tolmácsolásában.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. november 6. szerda, 19:00

    Akutagava elbeszélése alapján. A Pécsi Nemzeti Színház és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem koprodukciója.

    Libretto: Almási-Tóth András
    Zeneszerzők: Bucz Magor, Dankó Richárd, Dobri Dániel, Hodován Milán, Lázár Dániel, Somody Áron, Varga Abigél
    Rendező: Almási-Tóth András

    Az előadás időtartama: 70 perc (szünet nélkül)

    Bemutató: 2019. október 26.

    Gyilkosság történt, de nem ez az érdekes, hanem az az út, mely ide vezetett.

    Egy házaspár megy át az erdőn. Megtámadja őket egy útonálló. Nem pénz kell neki, hanem a feleség. Trükkösen elcsalja a férjet a bozót mélyébe, megkötözi, és magáévá teszi a nőt. Aztán valamelyikőjük megöli a férjet. Lehet, hogy az útonálló, lehet, hogy maga a feleség, de az is lehet, hogy szégyenében ő maga követ el öngyilkosságot. Talán sosem fogjuk megtudni az igazságot. Talán nem is lényeges, mi az igazság.

    A zivatar elől menedékházba menekülő két szerencsétlen ember – egy lányát gyászoló öregasszony és a munkáját frissen elveszített lakáj – próbálja megfejteni a történteket.  Minden lehetőség elképzelhető, a dolgok magyarázata rég nem kézenfekvő egyikünk számára sem. Akutagava világhírű novelláiból Kurosawa forgatott Oscar-díjas filmet. Az örök érvényű történet most új változatban, Almási-Tóth András adaptációjában kel életre, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakos hallgatóinak csapatmunkájaként operai formát nyerve, az Ének Tanszék énekes hallgatóinak tolmácsolásában.

    Miközben mindvégig esik az eső, a kunyhóban életre kelnek a holttestek, és felidézik a történet lehetséges változatait. Talán mindezt csak az öregasszony képzeli el, talán az ő fejébe látunk bele. Öt fiatal énekes, finoman stilizált japán mozgásvilággal, álomszerű jelmezekben vezet minket végig a gondolati örvényen, egy opera-patchwork színgazdag részleteibe merülve.

    "Az évad egyik várhatóan legizgalmasabb előadását ajánlom. A rendező és az előadók korábbi produkcióját látva az opera-patchwork műfajának sajátosságait, a zenei és színpadi megvalósításnak szabad kombinációit élvezhetjük, végtelen lehetőséget adva a kreativitásnak. Olyan 'színházias opera' kerül színre, mely az emberi természet sötét oldalait mutatja meg." Prof. dr. Lakner Tamás, Liszt-díjas, a PTE Művészeti Karának dékánja

    Díszlettervező: Almási-Tóth András
    Jelmeztervező: Márton Richárd
    Vezényel / Zenei vezető: Sándor Szabolcs, Dinyés Dániel
    Koreográfus: Lázár Eszter
    Ügyelő: Krajcsovics Csaba
    Rendezőasszisztens: Frank Fruzsina
    Közreműködő zenészek: Mihályi Éva, Kaszanyitzky András, Dávid Boglárka, Szabó-Rajczi Katalin, Szabó András, Kiss Helga, Laufer Szilvia, Szilvásy Júlia

    Szereposztás
    Feleség: Topolánszky Laura
    Férj: Varga-Tóth Attila / Erdős Róbert
    Tadzsómaru: Bartos Barna
    Öregasszony: Kiss Judit Anna
    Lakáj: Kósa Lőrinc

     

    Ajánlatunk


    A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Ajánló


    Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

    Molnár Ferenc vígjátéka egy furcsa szerelmi négyszög története ironikus, szívfacsaró mese.

    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016