• Program


    ADYnemADYde - Kortárs dokumentumszínház
    3

    ADYnemADYde - Kortárs dokumentumszínház

    Folytatva hagyományainkat a mai fiatalokhoz szeretnénk szólni mind formailag, mind irodalmilag. Reményeink szerint ezzel az előadással is tovább szolgálhatjuk a magyar kultúra örökségét és terjesztését, hogy jobban megismerjük egymást, magunkat, az életet.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. november 12. csütörtök, 19:00

    ADYnemADYde
    kortárs dokumentumszínház
    A Zichy Szín-Műhely előadása Ady Endre halálának 100. éves évfordulója alkalmából

    Ady Endrét a legnagyobb modern magyar költőnek tartotta Pilinszky, csonka tehetségnek Kosztolányi, és félelmetesen nagy hatással bíró művésznek vélte Németh László.
    Élete során ennyire megosztó költő mégis hogyan lett a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja? Mit üzenne Ady Párizsból ha lenne youtube csatornája? Milyen posztot tenne ki a facera vagy az instára?
     Jelen darab emberközelien és érthetően próbálja átadni a művész életét, gondolkodását, szerelmeit és  világképét. Párhuzamos idősíkban láthatjuk Ady életének fontosabb állomásait három, a digitális korban élő, 21.századi szereplőn keresztül.
    Folytatva hagyományainkat a mai fiatalokhoz szeretnénk szólni mind formailag, mind irodalmilag. Reményeink szerint ezzel az előadással is tovább szolgálhatjuk a magyar kultúra örökségét és terjesztését, hogy jobban megismerjük egymást, magunkat, az életet. Meg persze a majdnem minden érettségi tablón szereplő idézet költőjét -  „Bár zord a harc, megéri a világ, Ha az ember az marad, ami volt: Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.” - Ady Endrét.


    Előadásunk  alkotói és szereplői :

    Farkas Franciska  színművész
    Szőlőskei Timea Junior Prima-díjas színművész
    Tzafetás Roland színművész
    Jelnyelvi tolmács: Arany Brigitta
    Írta és szerkesztette: Csikós Attila
    Zene: Kulcsár Attila és Dolmány Attila
    Rendező: Dolmány Attila

    Ajánlatunk


    A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

    A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016