• Program


    Ájlávjú
    6

    Ájlávjú

    Ájlávjú. I love you, vagyis: szeretlek. Tehát a szerelem. Pofonegyszerű, és talán éppen ettől olyan bonyolult. Néha egy egész élet sem elég ahhoz, hogy megismerjük, megértsük – magunkat, a másikat, a szerelmet. Erről mesél Joe DiPietro és Jimmy Roberts darabja.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. május 3. szerda, 15:00

    JIMMY ROBERTS ̶ JOE DiPIETRO: ÁJLÁVJÚ / I LOVE YOU, YOU'RE PERFECT, NOW CHANGE
    (TE ÉDES, DE JÓ VAGY, LÉGY MÁS)
    Jókedvű musical-revü

    Fordította: Fábri Péter

    A világ egyik leghosszabb ideje futó off-Broadway musicalje a Madách és a Centrál színház után Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban tárja elénk az emberi élet legnehezebb, legfontosabb, vagyis legszerelmesebb pillanatait.

    Ájlávjú. I love you, vagyis: szeretlek. Tehát a szerelem. Pofonegyszerű, és talán éppen ettől olyan bonyolult. Néha egy egész élet sem elég ahhoz, hogy megismerjük, megértsük – magunkat, a másikat, a szerelmet. Erről mesél Joe DiPietro és Jimmy Roberts darabja, melynek eredeti teljes címe nagyjából így fordítható: Szeretlek, tökéletes vagy - változz meg! De a cím vége a színpadi játékra utaló szójátékot is rejt: öltözz át! Ebből talán világos, hogy a humornak kiemelt szerepet szántak a szerzők.

    A hozzávalók: férfi és nő – akikről Karinthy óta tudjuk, hogy soha nem érthetik meg egymást, hisz mind a kettő mást akar; a férfi nőt, a nő férfit. Kell még továbbá: az élet. Mert a nagy tragikus szerelmeknek könnyű örök ragyogással tündökölni, de hogy van ez a családalapítás után, középkorúvá válva, ne adj’ isten válófélben, máskor öregedő szingliként, vagy éppen egy a temetőben adódó spontán randin? A világ egyik leghosszabb ideje futó off-Broadway musicalje a Madách és a Centrál színház után Szombathelyen a Weöres Sándor Színházban tárja elénk az emberi élet legszerelmesebb pillanatait. Négy színésszel, három zenésszel, életkora szerint kinek több, kinek kevesebb ismerős élethelyzettel, öniróniával, de legfőképpen szeretettel, és makacs optimizmussal. Mert végül is szeretni, szeretve lenni jó.

    Szereplők
    Nő 1................. Nagy-Bakonyi Boglárka
    Nő 2................. Nagy Cili
    Férfi 1.............. Hajdu Péter István
    Férfi 2.............. Antal D. Csaba

    Zenei vezető: Maronics Ferenc
    Korrepetítor: Falusi Anikó
    Zenészek: Maronics Ferenc (zongora), Berki Antal/Fodor Dániel (hegedű), Kovács Attila (nagybőgő)

    Koreográfus: Cortés Sebastián
    Díszlettervező: Romvári Gergely
    Videó animáció: Kaczmarski Ágnes
    Jelmeztervező: Pető Beatrix
    Jelmeztervező-asszisztens: Fekete Mónika

    Súgó: Zsohár Amália
    Ügyelő: Pados Bernát
    Rendezőasszisztens: Papp-Ionescu Dóra

    Rendező: Harangi Mária

    A Weöres Sándor Színház mindennemű változtatás jogát fenntartja.

    Ajánlatunk


    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Ajánló


    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016